Dagen i förvar när jag inte har besök

Jag vaknar, tvättar mig. Känner mig jätte ensam, även om jag vet att det är många som tänker på mig och hjälper mig så känner jag mig ändå ensam. Jag går t datorsalen för att chatta lite med vänner men oftast är datorer upptagna. Då går jag tillbaks till min säng och lägger mig. Får massor med olika tankar. Jag sover inte, jag bara ligger. Och tänker på allt möjligt. Blir orolig för min familj, tänker på hur de har det, tänker mycket på Migrationsverket som alltid gav oss negativa besked och blir så ledsen. Jag längtar till dagen när jag kommer släppas ut till frihet. När jag försöker tänka på att jag kommer släppas ut så försvinner den tanken direkt. Vet inte varför, kanske för att jag aldrig har fått någon positivt besked från myndigheterna. Jag tänker mycket på vad jag skulle göra om jag får uppehållstillstånd. Men jag vet fortfarande inte hur ett liv ser ut när man är trygg och vet att man inte kommer sparkas ut från landet. När man får och har möjligheter att göra det som man vill göra. Jag flydde från ett ställe för att få leva i trygghet och i frihet. Men efter några år fick jag samma situation. Nu är jag utvisad. Känns som att jag inte är född för att få leva i frihet.
Vi äter måltider i bestämda tider: Frukost 8.30-9.00 Lunch 12.00-12.30 Middag 17.00-17.30 och kvällsmål 20.30-21.00. Jag tycker att maten här är mycket sämre än maten i skolor. Men man måste äta annars kommer man vara hungrig.
Jag lägger mig vid 4-5 på morgonen. När jag lägger mig tidigt så tänker jag mycket igen. Men på nätter är jag rädd att sova, tänker mycket på det som hände i Märsta när polisen hämtade mig och satt mig på flygplan så är fortfarande stressad. Så jag sitter vid dator tills 4-5. Det är några till som sitter vid dator sent men de lägger sig tidigare än mig. Det är otroligt jobbig känsla att vara inlåst och ännu jobbigare att veta att man blir utvisad när som helst. :(
Jag vill inte vara inlåst!!
Jag vill inte bli utvisad!!!
När får jag och min familj leva i frihet??

Relaterade länkar

[tags]Politik, Flyktingar, Flyktingpolitik, Migrationsverket, Migrationsdomstolen, Utvisning, Invandring, Invandrare, Invandrarpolitik, Sverige, Demokrati, Rasism, Kazakstan, Uzbeker, Barn, Aftonbladet, Expressen, Haninge, Haninge Kommun, Demonstration[/tags]

Änglundavägen 21, 642 34 Flen, Sverige

13 reaktioner till “Dagen i förvar när jag inte har besök”

 1. Vad bra du skriver Laziz!Vi tänker ofta på dig och din familj,undrar hur ni har det.Vi håller tummarna för att allt ska gå bra och att vi får se er här igen!Många hälsningar från Annika & Dennis!

  1. Hej Annika. Vi har det lite jobbigt alla tror jag, men hoppas att allting blir bra snart.
   / Laziz =)

 2. Vadå!? Är inget inskickat? Vad är det som skall skickas in o vart?
  Hur många steg är det kvar?

 3. Jag fattar att det är jävligt enkelt att prata men försök fortsätta äta ordentligt och träna stenhårt. Du är och kommer vara viktig för många.Använd tiden du nu har till att träna o plugga. Fortsätt o vara stark. Vi är många som försöker hitta bästa möjliga lösning.

 4. Du skriver bra och starkt Laziz, vi finns alla runtomkring dig även när du känner dig ensam!

  1. Ja du skriver mycket bra! Hinner nästan bli orolig mellan gångerna bara. Har inte svårt att föreställa mig oron inför tidigt morgonbesök med en tidig transport iväg.

   Fast du ska inte till Arlanda, Haninge väntar!

 5. Tack för att du delar med dig av vad som händer Laziz, jag tror det är mycket viktigt.

  Just nu undrar jag vad som händer, vad som tar sådan tid? Från ett försök till verkställande till bara tystnad utan besked. Det är så vansinnigt och omänsklig tortyr!

  1. Håller med! Den här väntan är olidlig för oss som INTE sitter i förvar, att då föreställa sig hur det är för Laziz krävs ju inte mycket fantasi för att få till.. Skönt iaf att du har tillgång till dator Laziz när insomnian infinner sig. Att inte få sova är en förbannelse i sig.

   Undrar som Joakim varför det tar sådan tid? Är inte 6 år nog? Det här systemet gör mig mer och mer frustrerad och alla politiker jag får framför näsan som säger att vi ska ha öppna gränser osv kommer få sig en skopa ovett! För är det så här vi hanterar de som kommer hit ska vi sluta smälla med hängslena och tycka att vi är så världsbäst, för det är vi INTE!

   Men vet du Laziz, tillåt dig att fantisera, drömma om hur det blir när du blir hämtad från Flen för att åka hem till Haninge och dina vänner och din familj. Det kan hjälpa dig att inte sjunka för djupt i negativa tankar och depression. Näst intill omöjligt, jag förstår det, men försök, för din egen skull <3

   Det är hög tid för ett beslut nu! Fast, ett positivt sådant! Något annat finns inte, får inte finnas och får inte komma!

  2. Man undrar vad som händer i detta nu som sagt? Om de bara låter tiden gå i väntan på att opinionen ska somna om eller filar på en variant att ändra beslut med hedern i behåll. För min del får de gärna använda vilken dålig ursäkt som helst, bara de ändrar beslutet.

   Men jag har ju läst att folk har blivit sittande på Migrationsverkets förvar i 10 månader. Verkar ju helt sjukt det också…

  3. Jag hade fel, min advokat hade inte skickat in överklagan. Hon ska göra nästa vecka, för att hon hade samlat massa grejer och hon vill göra sitt bästa. Inte bara överklaga med samma grejer.

  4. Vet du hur lång tid hon har på sig att överklaga? Jag menar så de inte får för sig att verkställa utvisningen. Men den kanske är fryst fortfarande?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.