Cykel och trainer del III

Ikväll kom kompisen Joche förbi hemma för att hjälpa mig lite med min cykeltrainer. Programvaran som styr allt var som väntat inte så tillgänglig för mig. Vi uppgraderade programvara och som tur var fanns en ny version. Den som följde med i förpackningen var minst sagt instabil. Den nya verkar bättre även om gränssnittet inte verkar ha blivit bättre för mig.

Idag provade vi att ta några sparade GPS-spår från cykelturer tidigare i höst och importerade dessa i trainerprogrammet. Som väntat kom några felmeddelanden vad gäller lutningskurvorna som hade orimliga värden. Det var inte så förvånande eftersom jag läst om just detta, så kanske blir inte egna GPS-spår den hetaste funktionen.

Däremot provade jag att cykla efter en av de medföljande filmerna och det kändes genast mycket bättre. Jag som inte kan se bilden förstår att det är grymt läckert att se när man cyklar i en autentisk miljö, passerar bilar, cyklister och andra människor som vinkar, går med sina hundar och barnvagnar i någon liten italiensk stad.

Jag är nu övertygad om att dessa filmer är en klart bättre lösning för mig med en väldigt detaljerad lutningsinformation. Jag har i princip bestämt mig för att komplettera de två banor på 7km och 2,5 mil jag redan har, med några längre. Helst en på runt 5 mil, 8–10 mil och kanske en på cirka 15 mil. Då får jag en bra variation på träning i tid och distans vilket kommer behövas framåt våren.

Det här är grymt häftigt och ytterligare en grej som inte bara är en kul leksak utan ett verkligt lyckat köp som kommer att underlätta för mig framöver.

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, Träningscykel, Motionscykel, Trainer, Spinning, Spinningcykel, Cykeldator, Garmin, Träning[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.