Geotagga bilder med Canon GP-E2 del III

Som jag skrev i mitt förra inlägg blev jag lite besviken när jag till slut fick min Canon GP-E2 GPS-mottagare från CyberPhoto. Det visade sig att just på min kameramodell var man tvungen att ansluta GPS-mottagaren via USB-kabel och det inte att ha den monterad i tillbehörsskon på kameran.

Jag påtalade informationsmissen för Cyberphoto och jag var beredd att returnera varan eftersom det inte blev som jag tänkt mig. CyberPhoto beklagade informationen och jag blev erbjuden ett extra bra pris på en Canon tillbehörsarm att sätta fast GPS-mottagaren på istället.

Idag kom armen och det blir bra. Jag är för intresserad av möjligheten att kunna geotagga mina bilder för att avstå trots besväret med att ansluta via USB-kabel med de risker det medför att kabeln eller kontakten ska skadas när man är ute och fotograferar. Fördelen blir också att tillbehörsskon blir ledig för extern blixt exempelvis. Om GPS-mottagaren sitter monterad i skon, fälls inte heller den inbyggda blixten ut vilket ytterligare begränsar.

Men den här lösningen blir bra även om det blir ett monster till kamera med både GPS på arm och extern blixt monterad.

[tags]Canon, Geotag, Geotaggning, Geotagging, GPS, Kamera, Systemkamera, Digitalkamera, Foto, Fotografering, Cyberphoto[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.