Bibliotekets talbokssortiment direkt i mobilen med Legimus del III

Något försenad lanseras nu version 3 av läsprogrammet Legimus för mobiler och surfplattor. För ett år sedan lanserades version 1 och tanken var då att programmet skulle lanseras i 3 steg under sommaren och hösten.

Men nu är den äntligen här och det känns riktigt roligt! I appen har man tillgång till bibliotekets samtliga dryga 90000 talbokstitlar genom en enkel sökning på titel eller författare. Boken kan sedan läsas strömmande eller offline i ett enkelt gränssnitt.

För att kunna använda appen krävs att man har ett konto i Legimus vilket man bara kan få om man har någon form av läshinder så som synskada, dyslexi och liknande.

Det tog inte så lång tid att hitta de första buggarna trots att man tydligen betatestat programmet. Jag fick det att krascha ganska omgående så hårt att jag fick ta bort appen helt ur min mobil och ominstallera.

Men det fungerar så här långt och jag har sökt och letat lite för att se hur det fungerar. Jag tror att mitt läsande åter kan ta fart nu när det åter är ganska enkelt att hantera böcker i mobilen.

[tags]Bibliotek, Böcker, Talböcker, Ljudböcker, DAISY, Synskadade[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.