Inomhuscykling i Munktellarenan

Idag var det dags för inomhusträning med Svenska Cykelförbundets para-cykelgren, det vill säga för cyklister med någon form av funktionsnedsättning.

Under tre lördagar mellan januari och mars har man hyrt Munktellarenan i Eskilstuna där vi får cykla på löparbanorna. Första tillfället var jag sjuk, men idag kändes kroppen frisk men lite klen efter flera veckors brist på träning.

Jag tycker Munktellarenan var en fin anläggning med allt det vanliga för friidrott samt kafé och minigolf, perfekt sysselsättning för de som följer med de tävlande att roa sig med mellan tävlingarna.

Löparbanan var 200 meter lång och kanske i kortaste laget för att cykla på, men ett skönt underlag och utan motvind och tunga backar gjorde att det var riktigt roligt :)

Vi körde lite drygt 4,5 mil uppdelat på 5 pass då varje mil blev 50 varv runt anläggningen :) Det var ett tiotal cyklister som deltog varav 4 tandemekipage, några handcyklar, liggcyklar och sådana man hänger frampå rullstolen vars namn jag inte känner till.

Min fru var med ssamt vår yngsta dotter och min pilot Thomas och hans äldsta dotter. Döttrarna tog också med sina cyklar för att få köra lite när banan var tom. Det är inte ofta man får cykla inne i ett så stort utrymme :)

Det känns kul att vara igång och frisk igen men lite tungt att jag har en del att ta igen. Men det är bara att träna och äta bra och än så länge är det ganska lång tid kvar innan det första långa motionsloppet går andra helgen i maj.

Den 22:a mars är det åter dags för en träningsdag i Munktellarenan i eskilstuna. Den gången åker jag med min team-kamrat Patrick som ska göra premiär som tandempilot. Det kommer gå galant och desto fler att cykla med desto bättre :)

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, SCF, Svenska Cykelförbundet, Eskilstuna, Träningscykel, Motionscykel, Trainer, Spinning, Spinningcykel, Cykeldator, Garmin, Träning[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.