Hjärt- och lungräddning med hjärtstartare

Idag fick jag en förnyad utbildning i hjärt- och lungräddning via min arbetsgivare. All personal ska ha genomgått utbildningen och nu kompletteras den även med användning av hjärtstartare.

Jag har gått flera sådana här kurser genom åren, bland annat när jag pysslade med sportdykning och på andra arbetsplatser. Men nu var det några år sedan och det känns alltid skönt att fräscha upp kunskaperna och känna att de sitter och att man inte glömt bort.

Hjärtstartare har jag inte utbildats på förut så det var intressant och inte speciellt svårt. De har blivit helt automatiska med röstinstruktioner steg för steg. Så det stora kruxet känns som om det är att få tag i en när det händer.

Så nu har jag också registrerat mig hos smslivraddare.se där man anger att man är utbildad hjärt- och lungräddare samt hjärtstartare. Om ett larm kommer in till 112 där man misstänker hjärtstopp, larmas även SMS Livräddare och ett SMS med karta och position plingar i närmaste SMS Livräddares telefon. En väldigt häftig tjänst som jag rekommenderar att alla HLR-utbildade registrerar sig på.

[tags]HLR, Hjärt- och lungräddning, Hjärt och lungräddning, Hjärtstartare, Hjärtstopp, smslivraddare[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.