Säsongspremiär 2014

Bild: Joakim Nömell och pilot Bengt Axén cyklar tandemcykel Bild: Henrik Ryffel med pilot Christian cyklar tandemcykel

Idag var det dags för årets säsongspremiär utomhus. Vi var två tandemekipage som samlades i Spånga norr om Stockholm och gav oss ut på en ca 7 mil lång cykeltur ut över Lovön, Färingsö mot Ekerö.

Det var strålande väder med lite vind som var sval i skuggan. Ett av ekipagen var paralandslagets Henrik Ryffel med pilot, så det blev några timmars ganska hård, rolig och vansinnigt trevlig körning.

Förutom träningseffekten känns det otroligt bra att vara ute och rulla på vägarna några tandemekipage. Det är så bra att synas bland andra cyklister för att sprida kunskapen. Att vi dessutom visar att det är cyklister med fart och kraft blir som en liten bonus :) Tyvärr hittade vi inga klungor som färdades åt samma håll att köra ikapp med :)

Idag kändes det att timmarna hemma på trainern givit resultat och att det bara är att fortsätta. Visst ömmar låren och backarna sög mot slutet, men jag kände att jag hade orkat mera. Stunden för återhämtning var väldigt kort efteråt.

Idag körde jag och piloten Bengt på en lånad cykel istället för min egen. Det var en cykel som man kört VM på 2010. Något lättare än min egen men inga stora skillnader kändes det som.

Imorgon blir det nog vila från cykeln och kanske lite styrketräning istället. Det känns positivt i kroppen, som om problemet med att hitta piloter ändå kanske kommer ordna sig om man jobbar lite. Nästa helg ska vi ha en prova på-aktivitet för sådana som är lite sugna men inte riktigt vågat ta steget fullt ut. Vi ska ses, jag och några av mina vana piloter i Älvsjö och försöka värva några nya.

Nu ska jag åka hemåt och fylla på energireserverna.

Man kan se vart vi cyklade på en karta här.

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, Paracykel, SCF, Svenska Cykelförbundet, Funktionshinder, Funktionsnedsättning, Synskadade, Träning[/tags]

Stockholm, Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.