Prova på-aktivitet för tandempiloter

Den ständiga jakten på fler tandempiloter för träning och tävling pågår för fullt. Jag kan inte säga att det gått så där jättebra hittills, men skam den som ger sig :)

Här om veckan tog en kompis och till lika en av mina piloter Patrick initiativet att starta ett evenemang på Facebook för en prova på-aktivitet för tandempiloter. Dit bjöd vi in vänner och bekanta, annonserade på cykelsidor och cykelforum. Vi kände att det var många som sa att det verkade svårt, läskigt och otäckt och ett tungt ansvar. Vi ville då att sådana som ändå kanske var sugna och nyfikna skulle få komma och prova hur det är, träffa mig och några av mina piloter, prata cykling och fika. Förhoppningsvis skulle det ge någon respons. Så idag ägde evenemanget rum vid kafét Fru Marias Bak i Älvsjö.

12 stycken hade anmält att de skulle komma och 4 preliminära. Vi tog dit både min racercykel och min mer vardagliga touringcykel. Patrick som inte är blyg och mer ”säljartypen” än vi andra, pratade direkt med folk som verkade intresserade inne på kafét vilket bara det resulterade i en provtur.

Av de anmälda var det 3 som kom. Ett par var nog mest intresserade av att prova en modernare cykel för egen del men det är också viktigt och roligt och även om det inte kanske ger mig någon pilot i just det fallet, så sprider det annat positivt.

Dagen slutade alltså ganska tunt med besökare men resulterade ändå i en tänkbar pilot. En aktiv cyklist som hörsammat Patricks och Thomas rop på Twitter och kommit för att prova. Vi kommer helt säkert cykla ihop ganska snart.

Patrick frågade idag om jag var besviken över resultatet, men det är jag faktiskt inte. Hade det blivit ingen utdelning, hade det ändå varit roligt och viktigt att synas. Nu nu när det gav en av 3 potentiella piloter var det värt precis allt och ett helt lyckat evenemang. Framför allt är jag så otroligt glad för att mina vänner engagerar sig så helhjärtat.

Sedan måste sådana här evenemang börja någonstans. Träffar man 3 sprider det sig till 9, som blir 25 och som kanske blir hur många som helst. Man måste börja någonstans. De man träffar kanske pratar med sina vänner som blir intresserade och nyfikna. Det kan ge följdeffekter som man inte vet i förväg.

Vill man fortsätta kan man kanske få utrymme på andra större evenemang där man når många i rätt målgrupp.

Så nu packar vi ihop här, lite frusna och stela. Sådant avhjälps lätt med en kopp kaffe till :)

Tack alla som varit delaktiga, först och främst initiativtagaren Patrick, min andra pilot Thomas, båda vänner och föredetta kollegor. Tack till våra fruar Maria, Patrizia och Karin, våra glada barn som lekte omkring oss och tack till er som kom!

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, Paracykel, Funktionshinder, Funktionsnedsättning, Synskadade, Träning, Motion[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.