Intervju och cykeltur

Bild: Joakim Nömell och Kristin Svensson står vid tandemcykel

Bild: Joakim Nömell och Kristin Svensson cyklar tandem

Jag träffade Kristin av en tillfällighet vid starten på Roslagshösten 2013. Jag fick veta att det pågick något vid starten och att det filmades och var en tjej i centrum. Först trodde jag att det hade något med oss tandemcyklister att göra. Vi var 5 ekipage till start och Oskar KihlborgW som var expeditionsledare under Mot Alla Odds var pilot i ett av ekipagen. Så jag tänkte att han eller någon annan lyckats dra ihop en mediagrej, men så var inte fallet.

Vid start ville jag att vi skulle fotograferas. Ofta är det så mycket runt start att tänka på och sådant glöms lätt bort. Någon i vårt gäng ropade på tjejen med filmteamet som fotograferade oss med sin kamera och försvann sedan. Det var inte riktigt vad jag tänkt mig då man ju gärna vill ha bilderna efteråt :)

Efter loppet kontaktade jag arrangören av Roslagshösten för att fråga vem den fotograferande tjejen med filmteamet var och fick då veta att hon gjort ett repotage om motionscykling och följt Team Family som var några av deltagarna. Artikeln och filmen publicerades sedan på sajten HappyMTB.org.

Så jag kontaktade Kristin för att i första hand få en kopia på bilderna av mig, min pilot Thomas och Oskar Kihlborg. Bilderna fick jag och vi hade lite fortsatt kontakt då jag frågade om hon inte även kunde tänka sig att skriva om paracykling på happymtb.org. Det gäller att utnyttja alla möjligheter :)

Så idag sågs vi hemma hos mig. Vi satt och pratade en god stund om tandemcykling, träning och tävling, problematiken om hur vi tycker att vi som ekipage blir bemötta ute på vägarna.

Sedan var det dags för en provtur. Självklart är det enklare att skriva om man också bildar sig en egen uppfattning om hur det är att cykla tandemcykel. Vi tog en tur på dryga 2 mil med blandad körning som miljön här erbjuder. Lite trafikljus, korsningar, men också lite sträckor där det gick att få upp farten lite. Vi hittade även en lite backig och kurvig väg vid Skogs Ekeby i närheten av Tungelsta för att få känna på det lite.

Resultatet av Kristins upplevelser får vi förhoppningsvis snart läsa på happymtb.org och självklart kommer jag att länka och kommentera när det läggs ut. Men det mest glädjande var ändå att hon sa att hon skulle vilja köra längre på landsväg där det går att trycka på lite mer och längre. Det hoppas jag hon får uppleva någon gång och för egen del är jag alltid tillgänglig för cykling.

Vår cykeltur kan du se på en karta här.

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, Paracykel, Funktionshinder, Funktionsnedsättning, Synskadade, Träning, Motion, Tävling[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.