Paracykel-cup 2014 tempo del II

Idag var det tävlingsdags igen i säsongens andra paracykel cup i grenen tempo. Pilot för dagen var Patrick som bara kört som pilot en gång tidigare och då inomhus. Idag var det vår premiär ute och det gick jättebra :)

Banan för dagen var lite längre, 22,6km och ganska kuperad. Däremot var vädret helt OK, lagom varmt och inte speciellt mycket vind. Ändå är aprilkvällar klart mer ruggigare än senare på säsongen :)

Grenen tempo går — som namnet antyder, ut på att köra full fart så mycket man orkar och lite kortare sträckor. När man är ganska ovan vid den typen av tävling, är det svåraste tycker jag att veta hur man ska värma upp och sedan fördela krafterna under körningen. Idag hade vi ingen speciell taktik annat än att försöka att inte ta ut sig alldeles i början :)

Dagens tid blev 37:18 enligt min egen mätning, 35,65km/h i genomsnittlig hastighet och 57,5km/h i maxhastighet. Jag får se om det stämmer överens med tidtagningen. Förra gången diffade värdena lite men bara till min fördel och gav något högre snitthastighet än vad min GPS visade. Även om jag borde vara nöjd så ska jag prestera bättre framöver.

Dagens tur kan man titta på här.

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, Paracykel, Funktionshinder, Funktionsnedsättning, Synskadade, Träning, Motion, Märsta, Tävling, Tempo[/tags]

2 reaktioner till “Paracykel-cup 2014 tempo del II”

  1. Vi är lite svaga uppför. Själv är det alldeles för tidigt på säsongen att orka trycka på rejält uppför…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.