Prova på paracykel i Göteborg

Bild: TandemcykelIdag är jag nedbjuden till Göteborg av Svenska Cykelförbundets Paracykelgren för att delta i en paracykel-aktivitet hos Mölndals Cykelklubb. Klubben har bjudit in alla medlemmar för att prova handcykel och tandemcykel och för att prata med oss paracyklister. Givetvis hoppas man även på att kunna inspirera fler cyklister att bli tandempiloter.

Jag och 2 handcyklister skulle berätta och visa. Klubben hade bjudit in på sin Facebook-sida till en kvällsaktivitet men tyvärr kom inte en enda besökare. Det var givetvis tråkigt. Däremot känns det inte meningslöst och bortkastat. Såhär är det med intresset för idrott för funktionshindrade. Det är lite segt i början och man får vara ganska tålmodig och ihärdig. Ändå tror jag att det var bra att inbjudan gick ut och att vi ändå satt här och väntade. Då har folk sett inbjudan och det har kanske sått ett frö till nästa gång.

Så nu är jag snart på väg tillbaka till centralstationen i Göteborg för att ta X2000 hem mot Stockholm igen. Jag åkte ner straxt efter kl13 och kommer vara hemma i Stockholm igen runt midnatt. Tåg är helt OK att åka, det är rogivande och skönt.

Jag har ändå fått träffa nya trevliga människor. Några av oss ses på Halvvättern den 8:e juni.

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, Paracykel, Svenska Cykelförbundet, SCF, Funktionshinder, Funktionsnedsättning, Synskadade, Träning, Motion, Göteborg, Mölndal[/tags]

Mölndal, Västra Götaland County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.