Inför Skandisloppet 2014

Bild: Joakim Nömell med cykel vid en busshållplats

Imorgon är det dags för Skandisloppet 2014 i Uppsala. Jag, kör med Egge som pilot och Patrick kör med som singelcyklist.

Vi bestämde att utöka äventyret lite genom att cykla från Älvsjö i Stockholm till Uppsala redan idag för att övernatta hos Egges föräldrar. Vi har pratat om den här turen förut men det har inte blivit av. Nu har vi värmt upp med nästan 10 mil.

Turen gick bra. Vi lämnade Älvsjö straxt efter kl14 och cyklade genom stan, upp via Solna, Sollentuna, Upplandsväsby och vidare upp förbi Märsta mot Uppsala. Förutom några felkörningar i Sollentuna gick resan riktigt bra. Jag var extra förtjust att få cykla lite stadskörning som omväxling. Det kan låta lite fånigt, men jag har ganska många hundra mil landsväg i benen men har nästan aldrig cyklat i stan förutom under Sthlm Bike 2013. Stadskörning är helt annorlunda mot landsväg så klart. Det går inte så fort, många stopp på grund av rödljus och trafik, men det är liv och rörelse hela tiden.

Men när vi passerat Upplands Väsby blev det åter landsväg igen drygt 4 mil och då kan man öka farten igen. Vi tog en kort paus vid en busshållplats för att rasta oss och fylla på med lite energi och nådde fram till Uppsala runt kl18. Där stannade vi vid slottet och plockade upp våra nummerlappar för att slippa hålla på med det imorgon före start. Sedan körde vi den sista dryga milen upp till Egges föräldrarhem.

Kvällen slutade med mat och fika och nu ska vi titta på Let’s Dance innan vi kryper i säng för att vara utvilade inför morgondagen.

Märkligt nog har jag känt mig nervös hela dagen idag. Lite som vanligt inför större händelser, men också för att det ändå är ett ganska långt lopp imorgon, 167km och det är svårt att veta så här i förväg hur det kommer kännas, om jag och de andra kommer orka och inte minst vädret som inte ser så ljust ut just nu. 17 mil i sol och 20 grader är oftast inga problem, men kyla och regn som det lutar åt imorgon sätter inte bara den fysiska prestationen på prov, utan även den mentala delen.

Vi får ändå hoppas på uppehåll och det ser ut att bli minimalt med vindar hela dagen.

Dagens cykling kan man se här.

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, Paracykel, Svenska Cykelförbundet, SCF, Funktionshinder, Funktionsnedsättning, Synskadade, Träning, Motion, Skandisloppet, Uppsala[/tags]

En kommentar till “Inför Skandisloppet 2014”

  1. Pingback: Skandisloppet 2014

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.