Blindtarmsoperation del VI

Bild: Mage med stygn/agraffer efter blindtarmsoperation Bild: Joakim Nömell med medicinförpackning gör tumme ner-tecknet

Idag har det gått 10 dagar sedan min operation av blindtarmen. När jag började jobba i måndags fick jag groteskt ont på kvällarna och igår kom febern. Det i samband med svullnaden på magen kändes inte så bra.

Idag hade jag en tid hos distriktssköterskan för att ta bort stygnen och frågade då om svullnaden. Jag fick rådet att söka för det eftersom det såg ut som en inflammation. Stygnen togs hur som helst bort och det gjorde inte farligt ont. Några stygn som satt lite snett gjorde extra ont. Eller stygn förresten, det var så kallade agraffer som är som klamrar i metall som man häftar ihop huden med.

Jag fick rådet att söka tillbaka till kirurgen på Huddinge Sjukhus. Där blev sköterskan förbannad för att min vårdcentral gjorde så och fixade istället en tid omgående åt mig på vår egen närakut.

Där har jag just varit och träffat en läkare som klämde och kände lite, bekräftade att det rörde sig om en inflammation, att det inte var något konstigt och skulle med största sannolikhet lägga sig. Han skrev ut en elefantkur penicillin.

Här sitter jag nu och väntar på att matsmältningen ska ha sin gång så jag kan inta de första tabletterna. Magen ser inte klok ut på höger sida med världens största böld :)

På torsdag är det mitt första SM i cykel. Hoppas medicinen funkar och att kroppen svarar fort. Annars finns väl en viss risk att även den händelsen som jag sett fram emot så mycket inte kan bli av.

[tags]Sjuk, Sjukhus, Huddinge Sjukhus, Magvärk , Blindtarm, Blindtarmen, Operation[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.