Blindtarmsoperation del VIII

Idag är det återbesök hos distriktssköterskan på vårdcentralen. På akuten i fredags var kirurgen tvungen att öppna mitt operationssår lite för att kunna dränera eftersom det hade spruckit. Man lägger in ett vått, uppsugande förband som ska ta hand om allt innehåll och så har jag fått ha det hela helgen. Det har inte gjort direkt ont, men varit väldigt obehagligt.

Under tiden har jag ätit dubbla sorter penicillin och rodnaden har helt klart minskat i omfattning. Det kliar ganska mycket och det är ju enligt vad man säger, ett gott tecken på läkning.

Idag såg allt mycket bättre ut. Rodnaden har dragit sig helt tillbaka och själva såret var väldigt fint. Sköterskan tog bort det uppsugande förbandet och spolade såret rent med koksalt. Såret är ett par centimeter långt och 2–3cm djupt. Efter spolningen då det bara kom klar och ren vätska så fylldes såret med en sorts gelé som ska fortsätta hålla såret öppet så att det kan börja läka inifrån. Ovanpå det lades ett vanligt förband och sedan var allt klart.

Jag kommer behöva gå till vårdcentralen regelbundet för att se över såret så tider har bokats var annan dag den här veckan till att börja med. Öppna operationssår är inte att leka med så det känns mycket bättre att komma tätt och regelbundet så att man ser att allt går åt rätt håll.

Numera anser sjukvården att rörelse är bra och att man ska röra sig tills det gör ont. Cirkulation i kroppen ökar läkprocessen. Gelén i såret och det nya förbandet känns väldigt mycket bättre. Det gamla uppsugande förbandet som var instoppat skavde och var obekvämt. Nu när det bara är gelé i såret känns det klart mer bekvämt.

Jag kommer försöka mig på lite längre promenader igen och att börja träna väldigt försiktigt. Kanske inte precis just idag då det är nybehandlat.

[tags]Sjuk, Sjukhus, Huddinge Sjukhus, Magvärk , Blindtarm, Blindtarmen, Blindtarmsinflammation, Operation, Inflammation[/tags]

En kommentar till “Blindtarmsoperation del VIII”

  1. Det är bra Jocke, håll humöret uppe! och nu när det ser bättre ut, kan det ju bara bli ännu bättre…Du är suverän!!! Kram <3 Elsie….Min man man och vovve Moa hejar oxå på dig<3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.