Blindtarmsoperation del IX

Det här blir en långrandig historia och jag lovar, jag tänker inte rapportera varenda sjukhusbesök, för det kommer bli många framöver. Idag var det min tredje omläggning på Vårdcentralen och allt såg bra ut. Det gamla bandaget togs bort, rengöring, ny gelé i såret och på med ett nytt bandage. Nya tider bokades för nästa vecka, var annan dag och så kommer det nog förbli ett par veckor framöver.

Såret ska med hjälp av gelén hållas öppet så det kan läkas inifrån. Det låter lite äckligt, men jag frågade sköterskan hur djupt såret var och det gick inte att mäta med en topps i alla fall, så det är ganska djupt fortfarande.

Igår cyklade jag och en kompis en runda på 2,6 mil i ganska hög fart. Det var min första tur utomhus på cykel på 5 veckor ungefär. Det kändes bra och framför allt såg det bra ut idag när sköterskan la om såret. Problemet är bara att förbandet inte tål att duschas hur många gånger som helst och svett under träning kan göra att förbandet lossnar. Det gör att jag helst tränar lite kvällen innan planerad omläggning så jag inte behöver gå med orent förband allt för länge och risken att det ska släppa.

Ingen kan säga hur lång tid det här tar. Det handlar i alla fall om flera veckor, kanske månader vilket ju inte känns så väldigt roligt. Dock går jag mer än gärna regelbundet till Vårdcentralen för att det inte ska hända något mer. Det får ta den tid det tar helt enkelt.

[tags]Sjuk, Sjukhus, Huddinge Sjukhus, Magvärk , Blindtarm, Blindtarmen, Blindtarmsinflammation, Operation, Inflammation[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.