Flaskpost från Rånö 2014 del II

Ännu en dag är slut och den har gått fort. Klockan var ställd på 08:00 för att hinna äta frukost i tid innan det var dags att åka till Nynäshamn. Frukost här ute är ganska chil, kaffe och macka på trappan med doft från naturen och havet och en stugby som sakta vaknar till. På morgnarna hör man fiskmåsarna.

Efter frukost var vi fyra som tog skärgårdsbåten mot Nynäshamn. Jag gillar att åka båt och i brist på egen, duger Waxholmsbolaget :) Det är helt klart roligare att åka utan packning och bara kunna kliva av och på utan att behöva släpa.

I Nynäshamn lämnade ett barn oss för att umgås med kompisar istället. Barnet stod ut ett dygn i skärgården men vi hade inga medel att hålla kvar barnet. Men det känns tråkigt och okomplett.

Vi lokaliserade vårdcentralen utan problem. Jag har två bokade tider hos sköterska den här veckan för omläggning. Fånigt nog var jag tvungen att lista mig på den här vårdcentralen, för enbart två besök. Omläggningen gick bra och mitt sår hade krympt ytterligare. Nu är det bara 5mm djupt så med lite tur kanske det snart är färdigläkt. Efter besöket kompletterade vi i en mataffär innan det bar av tillbaka med nästa båt.

Resten av dagen gick fort. Några var på stranden, jag satt i solen med bok och bloggade och andra besökte duschanläggningen. Middag blev burkskinka och gurksås. Inte så vansinnigt kul käk om man vore hemma, men här smakar det kanon!

Kvällen avslutades med en långpromenad, denna gången med alla barnen med vilket var kul. En kort stund satt vi på klipporna medan barnen spelade kort i stugan. Just den här stunden på dagen önskade jag att jag åtminstone haft någon kall pilsner men i övrigt är jag rätt nöjd med mitt beslut att strunta i ölen helt och hållet. Nu har jag inte så mycket träning att ta hänsyn till, men det är skönt att slippa släpa.

Med en medlem mindre i stugan blir det förvisso mer plats och lugnet sänker sig fort. Rollen som förälder kommer förändras inom de närmaste åren och man kommer vara behövd på ett annat sätt.

Ungefär så mycket händer här ute. Imorgon blir väl något liknande upplägg. Frågan är bara om långpromenaden blir norrut eller söderut på ön och om man ska köpa glass och bada bastu och vad det blir för middagsmat :) Nu ska jag i alla fall sova :)

[tags]Semester, Sommar, Skärgård, Stockholms Skärgård, Mysingen, Rånö, Rånö Källan, Utö, Nåttarö, Nynäshamn[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.