Flaskpost från Rånö 2014 del I

Första dagen på skärgårdsveckan är över. Det har varit en första dag väldigt lik flera andra år. Till och med middagsmaten blev den samma som förra året såg jag just när jag läste förra årets blogginlägg :)

Familjen Pålssons mormor och morfar körde större delen av packningen ner till Nynäshamn vilket besparade oss mycket möda. Särskilt nu när vi är två personer med nyckelbensbrott i familjen med begränsad kapacitet :)

Lastningen ombord på skärgårdsbåten gick även den bra även om jag kände mig mer onyttig och i vägen än vanliga fall. Min hund tyckte först landgången var ett hinder som borde passeras och förstod inte alls att man skulle gå på den :)

Allt följer gamla mönster. Trots medhavd matsäck för att dra ner på kostnaderna ombord på båten, blir det irritation och fräs innan det ändå köps mackor och lugnet sänker sig. Att det är en trevlig stund vore kanske att överdriva.

Framme på ön lastas båten av och packningen läggs på släpvagnar som kör packningen till rätt stuga. Därefter ny paus vid lanthandel för inköp av glass och mjölk innan vi går tvärs över ön till den välkända stugbyn. Allt känns som en kopia och jag undrar om vi inte till och med säger samma saker år efter år :)

Sedan vill de yngre barnen göra allt, pumpa gummibåten, bada, fiska och tälja, hela veckans aktiviteter på en gång och sedan är allt tråkigt efter kl17 ungefär :)

Före middagen gick några av oss en långpromenad söderut mot Norrö och tillbaka och därefter serverades spagetti med köttfärssås på burk. Vansinnigt gott och väldigt lätt att tillaga.

Sedan har vi suttit en stund på klipporna medan några försökte bada i det 16° varma vattnet men det blev ingen långvarig aktivitet. Kvällen avslutades med lite kortspel och jordnötter hos Pålssons innan vi nu gör natt. Det går ganska bra men en så liten stuga med sex personer och två hundar i, blir lätt stökig och smutsig.

Jag vet att jag inte låter helt positiv denna första dag. Men jag känner mig själv inte helt glad och lite rastlös. Jag får inte bada och inte löpträna och det är ganska svårorienterat här. Knöligt att hitta till dasset själv och jobbigt att behöva be någon annan en hel vecka eller knipa tills någon annan ska gå.

det här är inte längre ett nöje för hela familjen. Ett barn pratar redan om att åka tillbaka till stan och försöker, som det verkar nästan i panik, ordna till något med än den ena, än den andra kompisen som antingen ska komma hit eller ta emot inne i stan. Alternativen haglar fortare än regndroppar.

Imorgon förmiddag ska jag åka in till Nynäshamns Vårdcentral för att lägga om mitt förband. Det blir båten till Nynäshamn straxt efter kl10 och hem igen runt halv två. Det känns åtminstone lite bra att göra något.

Nu är kvällstet urdrucket, även det klassiskt och nu är det dags att sova.

[tags]Semester, Sommar, Skärgård, Stockholms Skärgård, Mysingen, Rånö, Rånö Källan, Utö, Nåttarö, Nynäshamn[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.