Avsked till min kortvågsradio Elecraft K2

Bild: elecraft-k2

2008 i augusti skaffade jag min kortvågsradio Elecraft K2. Jag var nybliven radioamatör då och radio var det som uppfyllde stora delar av mitt intresse.

Det var förvisso svårt att i radhus få upp tillräckligt bra kortvågsantenner, men några riktigt bra QSO’n blev det och allra bäst var när jag kunde ta mig ut på landet och köra på riktigt.

Men det var alldeles för få gånger och när vi flyttade till lägenhet 2010 var det slut på radiolivet. Jag behöll ändå alla grejer, mest för att det var svårt att skiljas från dem men också för att jag nog hoppades kunna utöva hobbyn på något vis ändå.

Men så blev det inte. Grejerna har stått i källaren flera år nu och beslutet har mognat. Det är synd om bra grejer ska stå och bli omoderna och i värsta fall förstörda.

Så nu har kortvågsradion gått vidare till ny ägare som jag hoppas ska bli nöjd. Det är lite otäckt att sälja saker man inte fullt ut kan testa om dom fungerar, men det ska nog gå bra. Av allt bohag i förrådet har detta varit det bäst emballerade. Fler radiogrejer ska gå samma öde till mötes. Någon enstaka ska jag nog behålla.

[tags]Amatörradio, Radio, Kortvåg, Radiokommunikation, Hobby[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.