Ny kortvågsrigg, Elecraft K2

Bild: elecraft-k2

Nu har jag haft kortvågsriggen på prov i lite drygt en månad och nu är den min, ett verkligt strålande köp. Elecrafts K2 är en kanonrigg med bra mottagare, 100w uteffekt och eftersom den är hemmabyggd av ett proffs så är den fullmatad med alla filter och extern antennavstämningsenhet som fungerar strålande. Det extra fina med den här riggen är också att i princip allt man trycker på och gör, kan datorn läsa upp för mig så slipper man se i displayen, riktigt bra.

Nu har jag bara problemet att få upp en bra antenn, jag har monterat en på mitt altantak men den är väldigt smalbandig och dessutom feljusterad men det får duga så länge. Har redan haft många QSO’n med andra radioamatörer runt om i Europa. Riktigt roligt!

73 de sa0bcc

[tags]Amatörrdio, Elecraft, Elecraft K2, kortvåg[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.