Snart börjar en hektisk tävlingssäsong

Bild: Joakim Nömell på cykel dricker yoghurt

Bild: Joakim Nömell vid tandemcykel

Om en vecka ungefär börjar en hektisk tävlingssäsong. Redan onsdagen den 1/4 startar SMACK-serien, en träningstävling som pågår varje onsdag i stort sett fram till semestern och sedan fram till mitten av september. Därtill det historiska i att en riktig cup för paracyklister körs för första gången 2015. Mer om den i ett eget inlägg.

Känner jag mig redo? Jag tycker aldrig man gör det. Något kilo för mycket på kroppen jämfört med hur jag tänkt mig det och en januari och februari med svår förkylning och hosta. Jag kände mig i kanonform runt jul efter att ha haft en liten mental svacka under hösten. Men sedan kom vinterförkylningen som alla i min omgivning burit på i omgångar och som även denna gång drabbade mig ganska hårt.

Efter det har jag försökt ta igen med cykel inomhus och löpning såväl på löpband som ute, något pass i spinningsalen och några premiärer ute på landsvägarna. Jag ser framför allt på min löpning att pulsen inte är perfekt ännu, men som en av mina förebilder brukar säga, ”jag är aldrig som bäst i början av säsongen”. Det viktigaste är att jag vet hur man gör och att förutsättningar för träning finns och det ser inte så tokigt ut längre som det kändes i höstas.

Nu har jag en månad på mig av dessa träningstävlingar i min cykelklubbs regi innan den riktiga cupen börjar, den som kan få mig in i tallanglaget och kanske också landslaget och vidare ut på de internationella tävlingarna. Det är naturligtvis drömmen. Om kapaciteten, tiden och piloterna finns, återstår att se.

Sedan finns också de ekonomiska aspekterna. Det kostar i utrustning, men framför allt resa, kost och logi för mig och minst en pilot och ska jag delta på alla dessa resor så blir det tufft.

Vid sidan av alla tävlingar kör jag också en rad motionslopp. Nu närmast deltar jag preliminärt i Nordic Classic Weekend och därefter Skandisloppet, SMACK-rundan, en 60 mil lång Randonné, Halvvättern och Vätternrundan innan sommarens stora grej och höstens program tar vid. Mer om det senare.

Så nu är det bara att köra hårt och öka! :)

[tags]Cykel, Cykling, Paracykel, Tandemcykel, Landsvägscykling, träning, Tävling, Cykellopp[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.