[pressmeddelande] – Joakim från Mot Alla Odds cyklar genom Sverige på fyra dygn

Pressmeddelande som PDF

Först vandrade han från kust till kust i Nicaragua i SVT:s realityserie Mot Alla Odds. Nu väntar nästa stora utmaning för Joakim Nömell från Stockholm. I slutet av juli cyklar han tillsammans med två andra Sverigetempot Ultra, 2100 km på tandemcykel från Riksgränsen till Smygehuk – på 96 timmar.

Måndagen den 20 juli 2015 startar synskadade paracyklisten Joakim Nömell och hans tandempilot Peter Tonér tillsammans med Thomas Egrelius den långa resan från Riksgränsen till Smygehuk. De utmanar sig själva och försöker cykla 2100 kilometer på mindre än 96 timmar, fyra dygn, i ett sträck och samlar samtidigt in pengar till Barncancerfonden.

– Den här utmaningen blir den tuffaste sedan mitt deltagande i Mot Alla Odds, säger Joakim Nömell, initiativtagare till Sverigetempot Ultra. – Här sätts både vår fysiska och mentala förmåga på prov, men även förmågan att arbeta hårt med stor sömnbrist ju längre resan går.

Varje år drabbas ca 300 svenska familjer av att deras barn får en cancerdiagnos. Barncancerfonden arbetar för framsteg inom forskningen och även för att försöka underlätta vardagen för de drabbade. Både Joakim och Thomas har haft barncancer inom familjen och därför är detta någonting som ligger dem varmt om hjärtat.

Förberedelserna pågår för fullt med både träning och planering.  Följ uppladdningen på utmaningens hemsida eller i sociala medier.

Läs mer på http://stultra2015.se/

För mer information, kontakta info@stultra2015.se, Joakim 070-7713100.

https://twitter.com/stultra2015
https://facebook.com/sverigetempotultra2015
https://instagram.com/stultra2015


Sverigetempot Ultra 2015 är en utmaning där tre cyklister försöker cykla genom Sverige från Riksgränsen i norr till Smygehuk i söder – 2100 kilometer – på mindre än fyra dygn, till förmån för Barncancerfonden. Varje år drabbas ca 300 svenska familjer av att deras barn får en cancerdiagnos.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.