Under kjolen på en tjej :)

Ibland försätter ledarhunden än i pinsamma situationer. :) Här om dagen stod jag i en kö för att handla glass då min hund gjorde något som väckte ett glatt minne.

Min första ledarhund Farris kom till mig som 20-åring 1993. Mycket kan man berätta om den hunden, men i detta fall är det mest relevant hans förmåga att förstå kösystem. Våra ledarhundar tränas att gå fram till kassan, spärren eller vad det nu r vi har för mål. Är det en kö av människor betraktar hunden det som ett hinder som ska undvikas. Hunden gör således helt rätt när den ”tränger” sig och går förbi hela kön. En Kö kan ju se väldigt olika ut och det är svårare att lära hundarna det än att jobba fram direkt till målet.

Men farris lärde sig snabbt. Bland annat för att jag ogillade att tränga mig. Det var aldrig eller väldigt sällan som någon sa någonting, men jag vill i så stor utsträckning som möjligt vara som alla andra. Farris var enormt duktig. Han följde kön, om kön tog ett steg framåt gjorde han detsamma och stannade.

Just denna gång höll det på att kosta mig en fläskläpp i bästa fall. Jag och några vänner stod i kön utanför krogen Tre Remmare som då låg på Vasagatan nära centralen. Det var sommar och varmt -94. Framför oss stod ett gäng glada tjejer och killar. Det enda jag hann uppfatta där jag stod och småpratade med vännerna, var att en av dom plötsligt ropar ”nej, nej för fan det var inte han, det var hunden!” En kort förlägen tystnad och sedan skratt och glatt prat.

Min hund hade stått i kön som vanligt. Men antagligen var tjejen framför intressant. Vem vet, hon kanske hade hund eller katt hemma eller bara snygga ben. För han förde sin våta, kalla nos fjäderlätt mot hennes ben från vaden, upp över knäväcket och upp mot låret och kanten på kjolen. Hon måste ha undrat vad i helvete som pågick och när hon vänder sig om får hon se 4 grabbar och missar först hunden. Hon hade just höjt handen för att slå mig som stod i ett klart misstänkt läge rakt bakom henne. :) Det hela blev så klart en snackis hela kvällen när vi då och då möttes i baren eller toakön. :)

Här om dagen höll det på att upprepa sig. Min hund Flinga nosade på framförvarande tjej som säkert också var sommarklädd med bara ben. Hon vände sig om och sa något i stil med ”jaha en hund, jag trodde…” Den här gången fattade jag och sa ”det var inte jag, jag lovar”.

Se ledarhundar i arbete

Ledarhunden Flinga i hinderbana:

Fler klipp hittar du på min Youtube-kanal

[tags]Ledarhund, Ledarhundar, Hund, Hundar, Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Funktionshinder, Funktionshindrade, Tillgänglighet, Labrador, Labrador Retriever, Schäfer, Golden Retriever, Storpudel, Kungspudel, Synskadades Riksförbund, SRF, Hundinstruktör[/tags]

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.