Swe Cup Paracykel 2016

Bild: Joakim Nömell vid tandemcykel

Nu har Svenska Cykelförbundets Paracykelgren presenterat 2016 års tävlingsplanering för Swe Cup Paracykel 2016.

  • 13-feb Velodrom SM, Falun
  • 30-apr SMACK-Tempot, Sigtuna
  • 03-jun Arlanda TT, Arlanda
  • 04-jun Scania Tempot, Södertälje
  • 22-jun SM, Västerås
  • 06-aug Värnamo Tempo, Värnamo
  • 03-sep Sista Chansen, Ramnäs
  • 10-sep Mölnlyckegirot, Mölnlycke

I år är det således 8 deltävlingar mot förra årets 6.

Jag har kastat ut en förfrågan bland mina kompisar och piloter om de är intresserade att köra någon eller några deltävlingar och i så fall vilka. Men det blir så klart inte alla. Det är kostsamt att resa och bo, så jag tror det kommer bli fokus på de mer närbelägna tävlingarna.

Den enda tävling som är klar tills är SM på bana på Velodromen i Falun den 13:e februari. Där blir vi tre deltagare och grengruppen har ordnat 3 piloter på hög nivå för att tävlingen ska bli så rättvis som möjligt. Som jag skrivit tidigare, är min form usel, så jag ställer mest upp för att det ska kunna bli ett SM över huvud taget och för att det är kul så klart. :) Men jag kommer inte gräma mig så mycket när jag får storspö. :)

Men det evenemanget är lite sinnebilden för sportens baksida. Resa från Stockholm till Falun och tillbaka ger ungefär 6 timmars restid. Själva tävlingen kommer ta mindre än 1 minut och 20 sekunder när vi cyklar 1000 meter, 5 varv på Velodromen. Sedan är det över. :)

SMACK-tempot är också en närbelägen tävling och en jag gärna kör om någon pilot vill. Det är en jobbig bana och klimatet vid den tidpunkten är fortfarande inte så varmt oftast.

GP på Arlanda Testtrack som jag och Patrick körde förra året med stor framgång kör jag gärna igen. Vi vann den gången stort och Patrick var stark framför allt och också en mycket strategisk och tekniskt duktig GP-pilot visade det sig. Det var nog en av de roligare tävlingsformerna. Det gick ju inte så bra på nästa GP-lopp, Sista Chansen i Ramnäs. Arlanda var en roligare och plattare bana och betydligt snabbare tack vare att den var mycket bredare.

Annars får väl tillgången på intresserade piloter avgöra vilket som blir av.

En hel del motionslopp blir det så klart även i år, men i stort sett samma uppsättning som förra året. Mer om det i senare inlägg.

[tags]Cykel, Cykling, Paracykel, Tandemcykel, Tävling, Träning[/tags]

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.