Anmäld till Skandisloppet 2016

Den 14:e maj går årets upplaga av Skandisloppet med start och mål i Uppsala. Jag är nu anmäld för tredje året i rad. Pilot i år blir ”MP” som jag även körde med förra året tillsammans med Thomas och Patrick på singelcyklar.

Förra året var grymt roligt lopp. Dels kändes korppen i form och dels var det vackert väder och ingen vind att tala om. Hela upplevelsen kändes lätt och jag hoppas att det blir bra väder även i år. Jag skäms inte för att säga att jag är en ”solskenscyklist” som inte ser någon direkt tjusning i dåliga eller väder- och temperaturmässigt tuffa förhållanden.

I år kommer det krävas lite mer att komma i bra form. Vid den här tiden förra året var ajg i bättre form än nu, men det ser jag bara som en utmaning att komma i form tills dess och det är ändå 3½ månad kvar, så det är än så länge ganska gott om tid. Mina 6–7kg jag definitivt vill gå ner bör inte vara några problem och träningen inne flyter på bra nu i och med Zwift. Jag tror och hoppas att jag inte längre kommer vara lika ledsen och frustrerad över att jag mestadels kommer vara hänvisad till inomhusträning. Tvärtom ska jag försöka glädjas åt de tillfällen då det blir riktigt rull ute på vägarna.

Jag gillar Skandisloppet både på grund av bansträckningen och allt runt omkring. Att det både finns en matdepå och även bjuds mat efter målgång och dessutom rejält käk.

Förra året lär det ha varit 3000 anmälda cyklister totalt. Jag hoppas det blir ännu fler i år. Om det är kanske 1000–1500 som kör den långa banan, blir det periodvis ganska glest med andra cyklister att hänga med eller jaga. På det viset gillar jag Vätternrundan bättre då man sällan ligger ensam några längre stunder.

Så, nu är det bara att ösa på med träningen och även så småning om börja nöta lite långdistanspass. Solen skiner in genom mitt fönster idag och det inger verkligen längtan efter våren.

[tags]Cykel, Cykling, Paracykel, Tandemcykel, Skandisloppet, Uppsala, Träning[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.