Dagen efter-lyrisk, då presterar man!

2016-02-02_2022241_clean

2016-02-02_1948220

I söndags tog jag en vilopaus efter SM i helgen. Det är märkligt hur seg man kan vara i benen efter en så kort men intensiv körning. Men jag njuter fortfarande i fulla drag och det är fortfarande svårt att smälta. :)

Men i måndags var det dags för ett träningspass i Zwift igen. Jag bestämde mig för ett lite hårdare pass och valde en av mina favoritrutter, Watopia Figure 8 som är precis 3 mil och ganska kuperad ungefär till hälften. Men variationen känns rolig.

Och det kändes bra från början. 30km är inte så långt och det går att köra ganska hårt från början. Ändå valde jag att använda den första knappa milen som ändå är förhållandevis flack för uppvärmning. Trots att det var uppvärmning gick det ändå undan och benen svarade bra.

Efteråt när det var dags att analysera data var det närmast en positiv chock över resultatet. Från att ha legat runt 33–34km/h hade jag plötsligt ökat mitt snitt till 37,7km/h. Medelpulsen låg på 161bpm vilket är ganska normalt för mig under det trycket.

Det som ändå chockade mig mest var min medelkraft som jag den senaste tiden lyckats arbeta upp till runt 200 watt i medeleffekt, steg nu till 230 watt i medeleffekt och maximal medelkraft per 20 minuter steg till 242 watt. När jag tränar i Zwift får jag inte ut all data jag vill ur mina Garmin Vector, så någon normaliserad effekt får jag inte fram och inte heller någon cyklingsdynamik för att se hur min fördelning av kraften är runt pedalvarvet.

Här är måndagens träningspass:

Igår gjorde jag om ungefär samma pass på 30km men flack bana, 223 watt i medeleffekt men då självklart med högre medelhastighet på grund av den plattare banan. Idag var det åter dags och jag körde Watopia flat 4 varv vilket gav ganska exakt 40km på tiden 1:05. Medelhastigheten blev åter hög, 38,0km/h och med en medeleffekt på 212 watt. Jag kände mig inte på något sätt slut i kroppen även om backarna började bita.

Jag har förvisso långt kvar till eliten i Zwift. Jag såg att man i A-grupperna körde 6 mil på Figure 8-rutten på 1:05 ungefär vilket i runda slänger måste bli medelfart på runt 50–55km/h och någonstans runt 5 watt per kilo i medeleffekt. Det är något att sträva efter. ;)

Det här blev ett så stort framsteg även om det fortfarande är en bra bit kvar till min nivå våren 2014 och 2015, men nu känner jag mig lugn för att jag kommer hinna långt innan det är dags för dom första motionsloppen och tävlingarna.

Här är dagens aktivitetsstatistik:

[tags]Cykel, Cykling, Paracykel, Tandemcykel, Träning, Tävling, Zwift[/tags]

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.