Anmäld till Vätternrundan 2016

Bild: Joakim Nömell & Thomas Egrelius vid bakluckan på en bil

Då har jag anmält mig till årets upplaga av Vätternrundan. Det blir den fjärde för min del. Pilot blir även i år Thomas.

Vår starttid i år blir 02:00 igen. Det är kanske inte den roligaste tiden att rulla iväg, men valmöjligheterna är inte oändliga lindrigt uttryckt.

I år kör vi inte med några vi känner. Bland annat en kompis startar på en annan starttid, och kanske lyckas vi, precis som förra året sammanstråla runt mitten av loppet och hade det extra trevligt.

Någon strategi för året har vi inte hunnit bestämma oss för. Mycket beror ju på vädret och så mycket bättre än förra året kan det kanske knappast bli. Men viljan jag har är att klara det under 9 timmar, så får vi se hur realistiskt det är när det är dags.

Egentligen tycker jag Vätternrundan är i dyraste laget. Förutom anmälan tillkommer mat och boende för en helg och givetvis resekostnader. Samtidigt är det ett så fantastiskt trevligt evenemang med mängder av cyklister på en och samma gång. Så själva cyklingen är väldigt inspirerande och trevlig. De år jag deltagit har vädret varit perfekt. En annan sak blir det om man, som skett vissa år, cyklar i regn och stark vind i 30 mil. Då är det inte lika angenämt och den sortens långdistanscykling lockar mig inte på samma sätt. Jag är en ”solskenscyklist” och regnar det och lever om så sitter jag hellre inne på trainern.

Men nu är vi i alla fall anmälda och jag hoppas det blir lika trevligt som tidigare år.

Här kan man läsa om mina tidigare upplevelser:

[tags]Cykel, Cykling, Paracykel, Tandemcykel, Vätternrundan, Motala, Träning[/tags]

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.