Anmäld till Velothon Stockholm 2016

Förra året var det premiär för Velothon Stockholm och den körde jag med min pilot och kompisar. Det var ett av dom bättre motionslopp jag kört näst Vätternrundan och vi bestämde att definitivt köra i år igen.

Idag öppnade anmälan för dom som föranmält intresse redan efter loppet förra året. Dom som föranmält sig fick ett rabatterat pris och garanterad startplats.

Så den 11:e september i år går nästa version av loppet och det är bara att hoppas att vädret är perfekt som senast och att bansträckningen inte förändrats till det sämre. Det bästa med förra årets bansträckning tyckte jag var att den gick genom flera orter, Älta, Handen, Nynäshamn och Huddinge. I och med att vi cyklade genom dess centrala delar fick publik enklare att stå vid vägkanten och heja vilket näst många cyklister är det roligaste med motionslopp.

Efter förra årets lopp var det mycket klagomål på alla avstängningar för biltrafiken och jag hoppas inte dessa klagomål ska påverka årets lopp negativt.

Vid anmälan noterade jag också att Velothon Stockholm är först bland arrangörerna av motionslopp, att erbjuda en specifik startklass för tandem. Man kunde välja på kort distans 55km, kort distans 55km tandem, lång distans 155km samt lång distans 155km tandem. Valde man tandem angav man sin tandempartners födelsenummer för att bli matchad. Om detta har någon direkt betydelse vet jag inte, men det är en snygg gest och arrangören är ett klart föredöme. Självklart startar piloten i tandemteam kostnadsfritt vilket är mycket generöst.

Det är långt kvar till september, så det är jobbigt att längta redan nu. :) Kanske även lite tidigt att börja lägga upp en strategi. Man får se hur formen är så dags på säsongen. Förra året höll vi en genomsnittsfart på 31km/h och bestämde då att nästa år försöka öka betydligt. Att hänga med åtminstone en B-grupp runt 35km/h vore roligt och kanske ännu bättre. Vi får se.

Oändligt många mil återstår innan det är dags.

[tags]Cykel, Cykling, Paracykel, Tandemcykel, Motionslopp, Velothon Stockholm, Träning[/tags]

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.