Mardrömmar om träning

Träning kan ge många resultat och en del är ganska lustiga. Tre nätter i rad har jag drömt ”mardrömmar” som handlat om träning. Som alla drömmar man vaknar till, är dom verkliga och obehagliga, men när man skriver ner dom och tänker på dem en stund senare är dom obegripliga eller lustiga.

Man kan helt klart säga att jag snöat in på cykelträningsverktyget Zwift och det har lyft min träning otroligt sedan premiären dagen före jul. Det är så klart en hel del saker som förändrats inom mig också i mitt sätt att tänka och förhålla mig till sporten och det min funktionsnedsättning innebär, men det har varit avgörande.

Mina drömmar de tre senaste nätterna har alla varit lika. Man har fått ett meddelande från Zwift att affärerna inte gått som man hoppats, att man inte fått tillräckligt med kunder och därför kommer att lägga ner tjänsten. Under nedläggningsfasen får vi Zwift-användare bara cykla på den ena flacka banan och inga förtjänster, priser och poäng eller nivåer kommer längre att delas ut. Känslan när jag i drömmen cyklade i Zwift, var en ödslig öken och total ensamhet.

När jag vaknade och skakat drömmen av mig och insett att det just bara var en dröm, började jag ändå fundera på om det verkligen skulle hända. Att gå tillbaka till det gamla trainerprogrammet vore en rejäl utmaning i motivationsteknik. Där finns inga ”XP”-poäng, levels, achivements, inga cykeltillbehör att förjtäna vart efter man presterar, inga ljudeffekter, inga andra virtuella cyklister runt om i den virtuella världen som i den verkliga världen sitter på samma sätt som jag, och sliter i sina vardagsrum, garage eller träningslokaler. Det gamla trainerprogrammet från tillverkaren Elite känns dessutom inte verkligt på samma sätt. Antingen är banorna för flacka och man cyklar orealistiskt fort. På min favoritbana snittade jag lätt runt 40km/h. Eller så var banorna uppe i bergen alldeles för kuperade och tråkiga på det viset istället.

Så skulle det verkligen försvinna vore det inte bra för mig, det är solklart. Den insikten gör å andra sidan att de 10 amerikanska dollar det kostar varje månad, är väl investerade pengar.

Nu ska jag släppa drömmarna helt och inleda en ny arbetsvecka. :)

[tags]Cykling, Cykel, Zwift, Träning, Motivation, Drömmar, Mardrömmar[/tags]

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.