Sweden Bike Expo 2016

Det blev en liten tur till cykelmässan Sweden Bike Expo 2016 i Älvsjö idag. Jag och ”MP” åkte dit för att gå några varv. Egentligen hade jag tänkt avstå eftersom jag har rätt bra koll på det som intresserar mig, men det kan vara kul ändå.

Det var ganska mycket folk redan när vi kom. I år har mässan dessutom uppgraderats från att tidigare ha ägt rum i Sollentuna. Nu har sporten tydligen vuxit ur lokalerna och hela B-hallen upptogs idag av cykeltemat.

Vi gick ett översiktsvarv för att lokalisera det vi ville se.

Vi hamnade vid en demonstration av cykelhjälmen Hövding som är en uppblåsbar krage/airbag för cyklister. Istället för en traditionell cykelhjälm, har man en krage runt halsen vid om olyckan är framme, utlöses en gaspatron och kragen fylls med gas och täcker huvud och fixerar nacken. När hjälmen demonstrerades smällde det till ordentligt när gaspatronen gick av och man undrar spontant hur det känns i öronen. Gaspatronen sitter i kragen på cyklistens rygg. En annan sak som gör mig lite tveksam är att den är utrustad med ett laddningsbart batteri med ca 18 timmars driftstid. Det framgår inte riktigt, men verkar som om batteriet måste vara laddat för att Hövding ska fungera? I så fall är det en stor brist. Priset, 2695kr gör också att jag gärna fortsätter med vanlig IPS-hjälm ett tag till. Det vore däremot roligt att prova för att se om det är bekvämt att ha på sig.

Om olyckan är framme och Hövding löses ut, står det att man ska kontakta dem. Om den går att återanvända eller kräver någon form av service / påfyllnad efteråt var inte så tydligt vid första påläsning.

Kaffe intogs till Fredrik Erikssons från Toppfysik föreläsning om träning på lilla scenen. Det var klart intressant och även om man känner igen det mesta, så är det saker man bör tänka på mer i sitt träningsupplägg. Det var en av dagens bättre stopp.

Sedan blev det svängar förbi Garmin för att titta på nya actionkameran Virb X och XC, Forerunner 920-klockan och givetvis deras nya radarsystem för cyklister. Shimano fick också besök precis som några cykelmärken och några utställare som sålde kläder och skor bland annat.

Efter nästan 2 timmar kände vi oss ganska nöjda, dock utan att ha hittat Wahoo Fitness monter som jag gärna hade velat besöka för att titta på deras trainers. Just nu behöver jag ingen ny trainer, men den dag min Elite-trainer går sönder kanske det blir ett fabrikatsbyte. Jag är helt nöjd med min Elite RealAxiom och hoppas den ska hålla länge än. Den har bra motstånd även om den visar effektvärden helt uppe i det blå, men det spelar mindre roll när jag ändå kör med separat effektmätare och lär göra så även fortsättningsvis.

Det var ganska skönt att komma ut i friska luften igen. Det konstanta mässbruset gör mig lätt trött i huvudet. :)

[tags]Cykel, Cykling, Paracykel, Tandemcykel, Sweden Bike Expo[/tags]

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

En kommentar till “Sweden Bike Expo 2016”

  1. Hövding, när den löst ut måste du skaffa en ny. Hjälmen är förbrukad som vilken annan hjälm som helst. Du får en ny på försäkringen, mot självrisk. Vet en som har en och är jättenöjd.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.