Premiärtur till Nynäshamn på våriga vägar

Bild: Vy över bryggorna i Nynäshamns hamn

Idag var en gruppträning planerad. Ett gäng avgick från Älvsjö som plockade upp mig och ”MP” i Handen. Planen var Nynäshamn tur och retur och vädret kunde inte ha varit bättre. Redan tidigt på morgonen sken solen och temperaturen var behaglig.

Vi anslöt på gruppen och fortsatte söderut. Eftersom vi hade cyklister med som inte hade så många mil i benen för säsongen, var tempot lugnt och behagligt. Vi körde småvägarna ner till Segersäng och gick ut på gamla 73:an och fortsatte mot Ösmo. Vid Ösmo Plantshop bestämde sig gruppen för att ta fikapaus och vända hem igen. Jag och MP som hade 2 mil mindre i benen idag valde att fortsätta ner till Nynäshamn för att förtjäna kaffe och bulle.

Nere på bryggorna igen kändes helt underbart utan att frysa det minsta. Dofterna och ljuden är fantastiska i Nynäshamn.

Efter vårt fikastopp bröt vi upp och hängde på en liten grupp cyklister norrut igen. När vi passerat järnvägsbron bestämde vi att det gick för långsamt och lämnade dom bakom oss.

Sedan stod vi på i god fart hemåt. Jag tycker vägarna här nere är fantastiska och jag börjar känna dom väl vid det här laget.

Det tog oss 56 minuter upp till Västerhaningekorset och det kändes helt OK i kroppen. Upp genom Västerhaninge mot Handen är det mycket trafik och fotgängare och inte så lätt att hålla någon högre fart och idag tror jag vi hade maximal otur med rödljus och andra att ta hänsyn till. Ändå nådde vi min port på 1:12.

Även om jag har lärt mig att mer än uppskatta inomhusträning på trainer, något jag hade allt svårare att motivera mig till förut, så är ändå riktig cykling utomhus i vackert väder, med kaffe i gästhamnen i Nynäshamn ändå allra bäst.

Nästa helg är en långhelg och innebär förhoppningsvis åtminstone ett par turer om vädret är gynnsamt. Regnar och blåser det håller jag mig gärna till min trainer och roddmaskin. :)

[tags]Cykel, Cykling, Paracykel, Tandemcykel, Träning[/tags]

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.