Nynäshamn igen

2016-05-06 17 00 41

2016-05-06 17 01 39

Nu är våren verkligen här och idag blev det premiär i korta ärmar och ben för första gången i år. Vinden känns fortfarande lite sval men det kompenserades snabbt när man började få upp värmen.

Idag var det dags för ännu ett träningspass för mig och MP. Det är en vecka kvar till Skandisloppet i uppsala, 167km och vi behövde få mer mil i benen.

Nynäshamn är ett självklart mål vackra dagar som dessa när man har lite tid. Vägen dit går att variera en hel del för att det inte ska bli för enformigt. Idag körde vi via Skogs Ekeby, Grödby, passerade Körunda Golfbana till Ösmo och sedan den vanliga vägen på Gamla Nynäsvägen ner till Nynäshamn. Det blev en sträcka på ungefär 45km på ganska roliga, kuperade och kurviga vägar.

Bryggorna i gästhamnen är nog min favoritplats tror jag. Vindstilla, varmt och alla underbara dofter från havet och land. All den där fantastiska doftmixen av avgaser från landfordon och båtar, dofterna av mat från fik och rökeriet och sedan havets alldeles egna speciella lukt. Där satt vi och njöt en god stund av stillheten och värmen.

Hemvägen gick den vanliga rutten längs Gamla Nynäsvägen upp till Västerhaninge och vidare upp mot Handen. Idag pressade vi vår tid från i söndags ytterligare någon minut trots trafiken, framför allt i Nynäshamn och trots hänsynen man måste ta när man når gång- och cykelvägarna i Västerhaninge och Handen. Den totala snitthastigheten gick över 32km/h den här gången och det känner vi oss nöjda med.

Kanske hinner det bli något mer pass innan Skandisloppet nästa helg, men nu börjar vi känna oss redo.

[tags]Cykel, Cykling, Paracykel, Tandemcykel, Träning, Nynäshamn[/tags]

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.