Inför SM 2016

I övermorgon onsdag är det dags för SM i landsvägscykel som i år körs i Västerås. Paraklassen är med för tredje gången och antalet anmälda paracyklister ökar. I skrivandets stund är vi 17 anmälda i klasserna tandem, handcykel, trike och racer.

Uppställningen i min klass, tandem är verkligen inte att leka med och det kommer bli så hårt. Jag tycker det är så fantastiskt roligt och spännande när det både sitter Sveriges bästa paracyklister bak och bland Sveriges främsta cyklister som piloter i de 4 ekipagen.

Så här ser uppställningen ut just nu:
* Louise Jannering & Anna Svärdström
* Jag & Marcus Juneholt
* Henrik Rüffel & Nils Penton
* Jörgen Gustavsson & Fredrik Ericsson

Allt kan hända och inget är uppgjort i förväg. Det man säkert kan säga, är att det ingalunda blir en promenadseger för något team och det kommer helt säkert bli ett SM är det är som tuffast.

Mina egna chanser? Ingen aning. Förutsättningarna är bra. Jag har en vansinnigt stark pilot i Marcus Juneholt som jag körde med SM förra året. Min egen form är bättre än förra året även om jag ännu inte riktigt är där jag vill vara både i styrka och vikt. Banan ser relativt platt ut och distansen är 5km kortare än vanligt och är bara 25km i år. Det kan bli väldigt höga farter för alla team.

Siktet är givetvis inställt på att vinna. Även om det är roligt så kommer det i andra hand. Vi kör i disciplinen tempo där man kör fullt ös och snabbast i mål vinner. Det är en gren som jag inte känner som min starkaste. Ofast är jag för dåligt uppvärmd före, allt för rädd för att köra för hårt innan. Tävlingsnerverna gör också att pulsen och andningsfrekvensen lätt blir hög tidigt och då kommer mjölksyran snabbare ut i benen.

Banan i år är 25km och som ni kan se på ett Strava-segment nedan, så verkar det vara ganska platt vilket är bra för tandem.

I övermorgon går en samåkning från Stockholm mot Västerås. Kl11:01 går första start i klassen tandem och knappa timmen senare kommer det vara över. Det blir det sista före sommaren. Sedan återstår några mindre tävlingar och ett par motionslopp i början av hösten.

En kommentar till “Inför SM 2016”

  1. Skräm upp pulsen med ordentlig uppvärmning och fega inte från start. Du är stark och orkar 25 km i högt tempo!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.