Sommarens träningsplanering

Bild: Joakim Nömell på cykel dricker yoghurt

Bild från Zwift

Första halvan av cykelsäsongen 2016 är avlarad och en bra vinter och vår som började med seger i bancykel-SM 2016 och avslutades med Halvvättern, Vätternrundan samt vinnare i klassen tandem under SM 2016. Jag kan egentligen inte känna mig nöjdare och som det brukar heta, ett bra kvitto att man är på rätt väg. Min träning började om runt årsskiftet efter en lång höst då jag totalt tappade riktningen och fokus i min träning. Det slutade med ett antal insikter och beslut som ännu så länge tagit mig ända hit. Med tanke på hur kort tid jag haft på mig att ladda om, måste jag vara nöjd. :)

Det känns konstigt. När sommaren och värmen kommer på allvar så är det mesta redan över för min del. Kompisarna försvinner på semestrar och motionsloppen tar en paus och jag som tandemcyklist blir mestadels hänvisad till inomhusträning på trainer och roddmaskin. Det var det som tog mig ner till botten förra sommaren. Att älska att var aute och cykla men inte få göra det annat än då och då är lite speciellt.¨

Jag har lyckats vända på sättet att tänka. Jag kan träna när jag vill, aldrig störd av vind, kyla och regn. Trainerträning är dessutom på många sätt väldigt effektivt. Hittills i år har jag cyklat drygt 3100km inomhus och ca 1100km utomhus och innan sommaren är slut kommer skillnaden ha ökat.

Nästa stora mål för min del blir höstens 3 återstående motionslopp Roslagshösten 133km, Sthlm Bike 42km samt Velothon Stockholm ca 160km. Jag och min pilot ”MP” har som ambition att genomföra det snabbaste motionsloppet hittills. Dom övriga två får vädret styra.

Med 4 av 8 passerade tävlingar i Swe Cup Paracykel 2016 varav jag deltagit i 3, blir det nog bara en tävling till för min del. Det beror i första hand på bristen på piloter som vill tävla och lite på kostnader. Jag har möjlighet att anmäla intresse för en internationell tävling i september, men även det måste nog avstås på grund av pilotbrist. Dock söker jag fortfarande.

Så nu nrä klockan visar 4 dagar kvar till semester så står siktet inställt på mer tempo-, intervall- och backträning för att omvandla ännu mer ”lyxhull” till arbetande muskler. Jag hoppas också att jag och ”MP” ska hinna öva lite ståteknik på tandem och lite mer detaljerad kommunikation som kan bli användbart för att hålla sig kvar i kllungor vilket kommer bli absolut nödvändigt under höstens Velothon Stockholm.

Nu när SM är över blir det också ännu mer fokus på rodd för att träna mage, rygg och armar förutom ben. Det blir dessutom en bra omväxling i träningen.

Hoppas på en varm och skön sommar med mycket regn mina inneträningsdagar. :)

[tags]Cykel, Cykling, Paracykel, Tandemcykel, träning, Tävling[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.