Roddutmaningar i augusti

Under våren var det mycket fokus på cyklingen fram till Vätternrundan och SM. Rodden har varit ett perfekt komplement till cyklingen. Jag har inte haft några känningar i ländryggen eller nacken och inte heller i handlederna som jag annars brukar få vid långdistanscykling.

Nu när cykelsäsongen för mig lustigt nog nästan är slut, med bara tre motionslopp och någon enstaka tävling kvar, blir det mer fokus på rodden och jag hoppas även få in mer löpning i träningen för att göra den perfekt allsidig.

Nu i augusti har Concept2 lagt ut två utmaningar. Den ena, Dog Days Challenge går ut på att man första veckan i augusti ska ro 10000 meter, andra 20000 meter, 30000 meter tredje veckan och slutligen 40000 meter fjärde veckan. Det ska inte vara något stort problem att genomföra. Priset blir ett nedladdningsbart diplom.

Den andra utmaningen är kanske lite tuffare att genomföra, Rowlympic challenge går samtidigt som OS i Rio. Utmaningen går ut på att ro sammanlagt 15 timmar mellan den 5:e och 18:e augusti. Det är lite drygt en timme per dag och kanske inte heller något oöverstigligt problem. Allt beror på om mina nybörjarhänder klarar sådan kontinuerlig rodd.

Men det är bara att hugga i så får vi se i slutet av augusti hur det gick. Det roliga är att jag har fått med mig nästan halva familjen på den första Dog Days-utmaningen. Trots att alla deltagare här kvalificerar till klassen för funktionsnedsatta, har vi valt att köra i den vanliga klassen.

[tags]Träning, Rodd, Concept2, Roddmaskin[/tags]

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.