”Everest” 50000 meter klättring slutfört

När jag började träna med Zwift för snart precis ett år sedan, hade jag inte full koll på hur allt fungerade. Då fanns två utmaningar att välja på, en distansutmaning och en höjdutmaning. Jag började med distansutmaningen och klarade av den ganska fort och tog sedan tag i höjdutmaningen.

I mars skrev jag att jag slutfört den. Cyklat 8848 höjdmeter motsvarande Mount Everest och då trodde jag att jag var klar. Jag förstod ganska snart att det bara var ett delmål. Hela utmaningen gick ut på att totalt cykla 50000 höjdmeter och att jag då bara klarat av lite knappt 20% av utmaningen.

Men jag lärde mig fort. Dock gick stora delar av våren ut på tempoträning inför tävlingssäsongen och jag samlade inte så måna höjdmeter genom att cykla uppe i bergen.

Först efter sommaren tog jag tag i det på allvar och under september till november har jag nog klarat av mer än hälften på den korta tiden.

Idag däremot, slutförde jag utmaningen när ”höjdmätaren” stannade på 50000 meter. Det skedde märkligt nog precis uppe på toppen på berget i Watopia. Jag kunde byta till den speciella cykel man låser upp då man klarar denna utmaning. Visst är den cool?!

Sedan starten har det tillkommit ytterligare en distansutmaning, ”Tour Italy” som går ut på att cykla 2000km för att låsa upp ytterligare en cykel. Det är bara distans som räknas så det är bara att nu sätta igång och cykla långt. Målet var att klara av dessa utmaningar före jul, men det kan bli tufft minst sagt. :)

Eftersom jag nu är på hittills högsta nivån, level 25 och bara har en utmaning kvar och alla utmärkelser är insamlade, så hoppas jag snart Zwift stoppar in nya utmaningar.

[tags]Cykel, Cykling, Paracykel, Tandemcykel, Träning, Zwift[/tags]

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.