Importera roddpass till Strava

Tack vare min sponsor Concept Träningsredskap har jag förmånen att ha en Concept2 roddmaskin. Det är en fantastiskt bra träningsform för alla och i synnerhet om man har en synnedsättning eller någon form av fysisk funktionsnedsättning.

Allt har fungerat väldigt väl förutom en sak, jag är beroende av att logga mina träningspass. Concept2 har också sin egen loggbok som klarar detta, men bristen är och har varit, att den inte kan exportera data till något standardformat för att föra över till andra populära träningstjänster på nätet, som i mitt fall Strava och Garmin Connect. Det var varit sanslöst frustrerande. Det kan låta konstigt för en som inte tränar på hög nivå, att ett pass kan kännas meningslöst om det inte går att spara på ett bra sätt. Det finns ett talesätt som heter ”if it’s not on Strava, it didn’t happen” och det är allt för sant. Jag brukar berätta om den gång jag skulle löpträna efter jobbet och glömde träningsklockan hemma. Det gick helt enkelt inte att genomföra passet utan den. :)

Jag har letat efter ett sätt att få över mina roddpass, men det enda jag egentligen hittat är andra roddare som frågat efter samma sak. Både jag och andra har kontaktat både Concept2 och Stravas support och fått svar i stil med att det kanske kommer, men använd tredjepartslösningar.

Inte förrän här om veckan hittade jag en sådan tredjepartslösning. Ett scriptbaserat verktyg som verkade kunna göra precis det jag ville och lite till. När jag försökte installera verktyget på min server, radade problemen upp sig i form av olika moduler som saknades. Rättade jag till ett fel, dök det genast upp ett nytt.

Till slut tröttnade jag och kontaktade utvecklaren och bönade och bad lite, frågade om hjälp med mina problem och om dom inte hade en färdig websida för konvertering och export. Jag hade inte hittat någon sådan trots ganska frenetiskt letande.

Svaret kom ganska bums. Man verkar ha blivit intresserad av felet jag får och tipsade samtidigt om att verktyget fanns på en sida, fritt att använda.

När jag surfade in på rowsandall.com där verktyget används, löste sig alla mina problem direkt. Här kunde jag snabbt registrera mig, koppla mig till min Concept2 loggbok och mitt konto hos Strava. Sedan var det bara att importera allt från Concept2 och exportera det på olika sätt, till fil eller direkt till Strava.

I skrivandets stund är jag i full gång med att ladda upp och namnge mina aktivteter och känslan i kroppen kan bara liknas vid ren lycka. Man kan tycka att jag är knäpp, men nu blev rodden faktiskt mycket roligare med ens.

[tags]Rodd, Roddmaskin, Concept2, Strava, Träning[/tags]

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.