Inget Paracykel-SM för mig 2017

Idag gick startskottet för paracykel-SM 2017, men jag står inte på startlinjen. Det känns lite sorgligt och jag hade gärna varit där i Burseryd i Småland för att försöka försvara min titel.

Det har flera orsaker, men den främsta är att när säsongen inleddes, hade jag ingen pilot som var intresserad av att tävla. Jag som nog provat det mesta när det gäller att ragga piloter, hade helt enkelt inte energi till att göra ett nytt försök. Därför ansåg jag det inte vara värt pengarna att lösa en tävlingslicens.

Så jag valde att satsa på min egen träning den här säsongen och försöka satsa på nytt nästa år istället. Det fick tyvärr till följd att det inte blev någon SM-status i klassen tandem på grund av för få tävlande. Kravet är minst tre startande från minst 2 olika klubbar.

Det känns som sagt tråkigt eftersom formen känns bra. Men nu får jag mer tid på mig att bli ännu bättre.

Jag säger så varje år känns det som, men det ser ut som att det kan finnas en lösning till samarbete för nästa års säsong. Och i så fall ska vi ändå ge våra motståndare en match och se hur långt det räcker.

Det goda i det här är att jag fortfarande är regerande svensk mästare i paracykel klassen tandem, så jag har fortfarande något att försvara nästa år. :)

[tags]Cykel, Cykling, Paracykel, Tandemcykel, SM, Tävling, Träning[/tags]

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.