Anmäld till Velothon Stockholm 2017

Den 10:e september är det dags för höstens andra motionslopp, Velothon Stockholm. Det blir min trejde gång och det här är ett av mina favoritlopp.

Starten går i år vid Zinkensdams IP och färden går sedan söderut mot Nynäshamn för att sedan vända tillbaka. En total sträcka på 160km. Banan är välbekant och ganska lämplig för tandem. Extra trevlig då den även går genom bebyggt område med lite åskådare längs vägarna vilket är trevligt. Blir det även i år bara fint väder, blir det hur bra som helst.

Även i år kör jag med ”MP” som pilot och målet är som alltid att vara bättre än förra året. Jag för min del känner mig ganska redo trots att jag inte haft möjlighet till en enda kilometers cykling utomhus sedan Vätternrundan i mitten av juni. Däremot har jag varit flitig på trainern och det har blivit en hel del utomhuslöpning.

Jag vet inte exakt hur min pilot känner sig, men jag är inte så orolig. Eftersom vi bara tidvis kan hänga med spontanklungor längs vägen men oftast får ligga själva, hänger väldigt mycket på väder och vind. Förra året hade vi en snittfart på 33km/h och med bara 10 minuters stopp längs banan, trots problem med pyspunka sista två milen.

Så är det inte bara för blåsigt så tror jag vi fixar det i år och om vi har tur hittar vi ännu fler grupper att hänga med.

Ser fram emot evenemanget. :)

[tags]Cykel, Cykling, Paracykel, Tandemcykel, Velothon Stockholm, Stockholm, Motion, Träning[/tags]

Haninge Municipality, Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.