Rånö 2007

Semester på Rånö vecka 30 2007

Vi har varit på Rånö ganska många år nu och min personliga favorit är Rånö Källan, en underbar sjökrog med god mat, jättetrevlig personal och en miljö som slår det mesta och ett ställe för både vuxna och barn att stormtrivas på. Första gången jag var på Rånö var med Magnus, en kompis från gymnasietiden.

Vi lastade båten Monami med pilsner och hundar och åkte på grabbtur. Och sedan dess har jag varit frälst och återvänt flera gånger varje år och var gång sässongen är slut känns det trist och tomt.

Men det var inte förrän sommaren 2007 vi bestämde oss att fira semester där med Ulrika och Mattias. Vi hade nog spanat in stugbyn på västra Rånö och tyckte det såg enormt trevligt ut. Och trots att det regnade hela veckan och de två restaurrangbesöken på Rånö Källan var iskalla och regniga återvände vi på semester även 2008.

Detta år blev klart bättre vädermässigt. Vi slapp frysa men fick tyvärr inte elda lika mycket i de öppna spisarna :-) De sista dagarna kom ett rejält regnoväder och dränkte ön och åskan slog ner i affärens kortläsare i kassan.

Båda åren har vi åkt dit med egen båt som vi första året la i Skutviken och andra året i Rånö hamn och pendlade med lilla Micron som såldes hösten 2008 så nu får vi ta oss mellan båtplats och stugby på annat sätt — gå kanske :-)?

[tags]Semester, Rånö, Rånö Källan, Stockholms skärgård, Skärgård[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.