Barnens reaktion på bloggandet

Visst försöker man tänka lite på vad man skriver i bloggen, både för sin egen del och för ändras, inte minst familjemedlemmarnas del. Och det blir ju såklart inte de allra djupaste känslorna man skriver om. Men här om dagen fick vi en stark och oförklarlig reaktion på våra två inlägg om vårt gemensamma 13-åriga liv. Vår äldsta dotter skrek och tyckte vi avslöjade hemligheter i bloggen och det tog en stund innan vi förstod att det var just dessa två inlägg — eller i synnerhet mammas inlägg som var orsaken.

Vi har jobbat på att få veta vad i dem som hon tog illa vid sig av men det har inte varit så lätt. Antagligen kanske för att hon själv inte kunde förklara. Min tanke var först att vi avslöjade för er läsare, eller för henne, att vi båda haft liv innan det blev en familj av oss. Och det kan ju vi vuxna skratta lite åt. Säg de som nte haft någon sorts liv före man stadgar sig? Fast kanske är det inte så enkelt för barn som inte riktigt fått hela vidden klar för sig än?

Och idag började frågorna krypa fram av sig själva när hon var ensam med mamma. Vem hon varit tillsammans med, bodde, jobbat med och sådana saker och det stämde ganska väl överens med vad jag misstänkte efter att ha fått tänka efter en stund.

Tidigare har vi bara fått små reaktioner på att det är pinsamt att det ligger bilder ute på dem och står saker om dem, men inget annat än det vi tolkat som att det som så mycket annat är allmänt skämmigt i vissa åldrar. Det har i vart fall inte blivit några varesig starka eller långvariga reaktioner som vi tolkat som att de tagit illa vid sig.

Men det ger en liten hint om att det kanske inte är helt okomplicerat, i synnerhet inte nu när några av barnen växer, blir äldre, tänker och förstår mer och inom 10 månader har vi den första tonåringen i huset.

Men det vore såklart intressant att höra vad andra bloggande föräldrar fått för reaktioner från sina mindre eller större barn även om alla såklart är olika. kanske lär man sig något, eller rättare sagt, alltid lär man sig något :)!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Posted from Stockholm County, Sweden.

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.