Amatörradio och bokstavering del II

Hej igen =) Eftersom inlägget heter ”del II” så finns ett tidigare inlägg i ämnet Amatörradio och bokstavering från april förra året då jag satt och gnuggade teori inför det stora provet =).

Och visst gick provet bra, och visst var 80% av det sådant jag aldrig haft någon nytta av. Ungefär som i skolan =) Ja, lite orättvis mot skolan var jag nu men det var så det kändes då =).

Jag hade tänkt göra ett eget inlägg om hur det har varit att vara radioamatör snart ett år, reflektioner och sådant. Just detta ska fortsätta lite på tråden om bokstavering. Jag tror man kan säga att jag höll mitt löfte att aldrig använda det svenska om inte motparten börjar bokstavera sin signal på svenska. Då gör jag det med, men bokstaverar min egen på det internationella sättet.

Mycket nördgrejer finns inom radiohobbyn, läs bara inlägget Varje hobby har sina töntiga uttryck, men något gör att jag stör mig mest på just bokstaveringen. Förutom töntfaktorn är det nog ”de gamla rävarnas” påpekanden så fort någon gör minsta fel, medans de själva sitter och bokstaverar fel och blandar svenskt, internationellt och ibland helt egna lösningar på bokstaveringen =)

Andra bloggar om: , , , ,

Posted from .

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.