Innovativa lösningar

Jag gillar verkligen enkla, jordnära men ändå innovativa lösningar. Varför gå över ån efter vatten när man bara kan dra i ett snöre?

I gymmet i huset på mitt jobb finns en bastu som en del synskadade nyttjar. Problemet har varit att när man vill hälla vatten över stenarna i bastuaggregatet, råkar man ibland hälla vid sidan av och träffa lite känsliga delar som gör att säkringen löser ut och elen bryts. För att slå på den igenkräver en ordentlig demontering av aggregatet dumt nog.

Fastighetsskötaren frågade mig hur det kunde lösas, och jag föreslog en liten markering i skyddsgallret runt aggregatet som man kan använda som riktmärke och måtta efter när man häller vatten. En natt några dagar senare när jag som vanligt låg och grubblade undrade jag varför inte istället installera ett sprutmunstycke fast placerat på rätt ställe.

Men sedan tänkte jag inte mer på saken förrän igår när jag tränat klart och fastighetsskötaren kommer in med en rörkille och börjar planera just för ett fast sprutmunstycke, och idag var det klart!

En genial lösning. Ett snöre med en liten kula hänger ned från taket vid bastubänkarna som går via taket ner till vattenledningen bakom bastuaggregatet. När man drar i snöret, drar det i en återfjädrande kran som släpper på vatten och duschar stenarna.

Så nu kan jag få bastun så varm och ångande jag vill när jag väl orkar basta. Avskyr torr och trist bastuluft. Däremot får min vän och kollega tuffa tider framöver om han ska basta med mig. För när luftfuktigheten är så hög så att man kan ta en simtur där inne, då är det skönt!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Posted from .

En kommentar till “Innovativa lösningar”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.