Semestern slut

Man borde ju alltid skriva något när semestern är slut och hur jobbigt det är att komma tillbaka, komma igång och allt det där. Men i söndags när inlägget egentligen borde postats om hur jag satt där och vondades, kändes det alldeles för mainstream och klyschigt. Sedan att ställa frågan här, om vart jag ska få styrka och motivation ifrån, varför jag känner mig så trött efter att ha varit ledig nästan ända sedan midsommar och borde jag inte vara mer utvilad och taggad nu, känns lite meningslöst. Vem av er skulle ha ett bra svar på det?

Ändå är det lite så det känns. Oj, var det redan slut, vart tog all tid vägen och varför passade jag inte på att njuta mer? Frågorna är ju ingalunda nya, de inträffar varje sensommar vid den här tiden.

Och trots att frågorna och funderingarna hopar sig så vet jag ju egentligen huvuddelen av svaret, varför det känns så tungt att återvända. Jag har haft det här jobbet nu i dryga tre år och det har varit mycket slit för att slå sig in på en liten marknad och jag tycker verkligen att jag försökt. Men ändå inte uppnått det jag trott och hoppats på. Jag hade hoppats att tre år skulle räcka för att få motlutet att bli lite mindre och ge lite medvind så att jag kunde få känna mig lite bra och uppskattad. Vem vill inte det? Men jag vet att hösten innebär minst lika mycket slit, att jag inte alls nått dit jag vill, att ingenting är självklart och att tiden som kommer kanske blir ännu svårare än de tre år som varit. Det innebär att det kommer dröja innan jag får känna mig bra och uppskattad, mest med mig själv. Jag är nog mest rädd för att energin och tron på mig själv inte ska räcka hela vägen.

Ändå känns det inte på riktigt denna veckan. Det blev två ganska häktiska dagar som första arbetsinsats och det kanske hade känts värre om telefonerna varit helt tysta. Men resterande dagar ska vi iväg till Göteborg hela familjen. En gnutta jobb och sedan 2 dagar på Liseberg. Barnen lär få sin hunger efter nöjesfält stillad och jag med. Men det blir som en liten minisemester efter en hård mjukstart. Sedan får vi se hur det känns. Och jag hoppas på en lång fin höst som inte blir grå och regnig och sänker mig ännu mer ner i dyn.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Posted from Stockholm County, Sweden.

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.