Resa till Liseberg

IMG_2665Alla bilder hittar du under våra semestersidor Göteborg 2009.

Det blev en liten mjukstart denna första arbetsvecka efter semestern. Bara två dagar och några timmar på kontoret innan det bar iväg mot Stockholms Central för att ta X2000 kl16.10 mot göteborg!

Såklart att det blev en stor grej för barnen när vi i söndags lanserade nyheter, att vi ska åka tåg långt, inte vilket tåg som helst! X2000 som dom sett så många gånger passera när vi stått på Södra Station och väntat på vårt lokala pendeltåg och sagt ”det vill vi åka, fett häftigt!” Senast några av dem åkte tåg långt, var en skakig Kustpilen ner till Hultsfred för många år sedan, något dom knappast minns.

Inte nog med det, vi ska dessutom bo på hotell i två nätter. Det närmaste hotell de kommit, är väl hytten på Silja-kryssningen i somras, men det är inte riktigt samma sak även om det är lyx det med!

Men störst av allt var nog att vi ska gå på Liseberg i två hela dagar! Vilken grej! Jag inser ju hur slut i både fötter, ben och huvud jag kommer vara, men det finns en hel helg att kurera sen och man blir lycklig av andras, sina barns lycka, så är det ju! Och denna gången ska faktiskt även vi vuxna skaffa åkband. Senast jag var på Liseberg måste ha varit i 15–16-årsåldern så jag minns inte så mycket. Men tittar man på deras web tycker jag det ser ut som om de har lite roligare åkatraktioner.

Tågresan ner gick bra. X2000 är bekvämt, tar bara 3 timmar och några minuter. Barnen gick ”husesyn” på tåget, handlade i restaurangvagnen och sov. Väl framme i Göteborg hittade vi till Hotel Robinson ganska lätt, bara några 100 meter från centralstationen. Vi valde det eftersom vi har bott där en gång tidigare när vi var och tittade på Toto för snart tio år sedan med Egge och Karin.

Incheckningen gick bra och rummet var ganska normalt. Tyvärr fanns en svag lukt av mögel i badrummet och toalock och duschkabinen var lite trasig. Sånt där som är småsaker men lite tråkigt och inte alls som jag minns det.

Efter att vi intagit rummet gick vi ut på stan och letade mat. Stan var full av liv och rörelse och musik och vi stod en stund och tittade på något spanskt eller sydamerikanskt som var helt ok. Slutligen hamnade vi på Kinarestaurang där vi åt sen buffé innan vi trötta nu avslutar kvällen =).

[tags]Familj, Barn, Resa, Semester, Stockholm, Stockholms Central, Göteborg, Göteborgs Central, Liseberg, Tivoli, Nöjesfält, Nöjespark, Tåg, SJ, SJ Prio, X2000, Hotell, Hotel Robinson, Go West, Restaurang, Kinakrog, Kinarestaurang, Buffé, Buffe[/tags]

2 reaktioner till “Resa till Liseberg”

  1. Ah, Toto… :-) Jag jag kommer ihåg hotellet som helt ok. Men de kanske inte renoverat sedan vi lämnade… ;-)

    1. Det där med hotellet var inte så farligt. Skulle lätt kunna bo där igen!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.