Ny dator, Mac Mini

Mac MiniI november förra året skrev jag om min första riktiga Mac-upplevelse. Det var på en MacBook som mina kollegor i Göteborg skaffat för ett projekt och jag ville testa de inbyggda hjälpmedlen för tal med skärmläsaren VoiceOver. Det var bara någon timme och sa inte så mycket. Men redan att sitta framför en Mac och dessutom ha det på bild hade varit mycket att smälta för några år sedan. Som inbiten DOS- och Linux-användare har man förvisso fått bita i det sura äpplet och erkänna att jag trivs i Windows XP, så då borde ju inte detta vara så svårt =).

Och i augusti i år beställde jag min iPhone 3GS som nyligen släppt en tillgänglig version med tal och förstoring. Det var väldigt lätt att bli förälskad redan i form och design och sedan i det välgenomtänkta gränssnittet där bara allt fungerar!

Och nu idag har en Mac Mini flyttat hem! Förvisso på prov/långlån för att se hur det fungerar, men vad ska jag nu försvara mig med? Att det åtminstone är ett litet steg ”tillbaka” till Linux-kärnornas värld igen? Det känns som ett bra försvar =)!

Denna Mac ska få sköta det som vårt försök att bygga mediadator inte lyckades med. Jag är övertygad om att denna kommer göra det tusen gånger bättre. Frågan är bara om det kommer fungera för mig med den inbyggda tillgängligheten. Den ska få sköta vår musikhantering både ur vår lokalt rippade musiksamling och via Spotify och den ska fungera som filmdator. Om den sköter sig ska den också få bli TV-dator vilket kräver lite tillbehör som jag väntar med att skaffa.

Om allt detta går bra, kanske den byter ägare på heltid eller ersätts med en ny egen.

Första steget efter att jag kopplat in den, blir att lära mig VoiceOver ordentligt. Sedan ska musik- och podcast-hanteringen flytta från min windows-maskin och det är då eldprovet börjar! Den som läser här lär få veta hur det går =)

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Posted from .

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.