Det börjar likna ett gym hemma

Våren 2010 skaffade jag ett löpband för att jag upplevde det som svårt och bökigt att gå på ett vanligt gym. Det var svårt att hitta ett som var lättorienterat, som tog emot ledarhund, inte spelade för hög musik och som var någorlunda på vägen till och från arbetet för att det över huvud taget skulle bli av.

Löpbandet tar förvisso mycket plats hemma men sedan dess har jag sprungit 634KM och merparten av dem det senaste året. Det är kalorier jag inte skulle ha bränt annars.

På min förra arbetsplats hade jag tillgång till ett gym i samma hus, som man dessutom bokade helt själv och fick vara där i 2-timmarspass, helt ensam i ett fullutrustat gym, det var perfekt! Löpningen skötte jag fortfarande hemma men tillgången till framför allt hantlar och skivstång och olika bänkar var perfekt.

Det har jag saknat väldigt mycket. Jag har därför kompletterat utrustningen hemma med skivstång, hantelstänger och 40KG viktplattor som ska utökas med tiden. Visst det tar lite plats hem nu har jag allt jag behöver förutom en situps-bänk som jag definitivt inte har utrymme för :) Men nu kommer jag komma långt och ett golv är gott nog för både situps och armhävningar.

Det svåra blir nu att hålla kontinuiteten och försöka dra när på ätandet av allt onyttigt.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

2 reaktioner till “Det börjar likna ett gym hemma”

  1. skulle vara perfekt med ett löpband hemma, plats finns. det gäller bara att hitta ett bra och hanterbart band, har du tips?

    1. Hej Frank. Jag köpte mitt löpband hos Budy & Fitness och jag köpte ett Tunturi T30. Just den modellen finns säkert inte kvar längre men liknande. Det hade snabbknappar både för hastighet och lutning vilket var kravet jag hade. Sedan är ju löpbanden utrustade med lite olika program för lutning, tempoförändring etc men det är även på mitt band bara en snurrratt som inte är tillgänglig.

      Vidare tittade jag på vikten och mitt klarade 130KG, långt över mina behov samt maxhastigheten som jag har för mig var 19KM per timme.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.