Dags för cykelservice

Idag har jag varit och lämnat in cykeln på service hos Sportson här i Haninge, en klar favoritbutik med kompetent och trevlig personal. Cykeln ska gås igenom rent allmänt med bromsar och växlar, smörjning etc. Under Vätternrundan gick den bakre växelvajern av och eftersom det är en extra lång sådan på tandemcyklar, lagades den ytterst provisoriskt med två skarvade vajrar. Inte så snyggt men funktionellt. Men nu är det dags att byta till en hel.

Det blir också en del andra små förändringar inför höstens cykling. Dels ska jag prova byta till tunnare, släta racerdäck. Nu sitter det lite bredare 32mm-däck på som dessutom är ganska grovmönstrade.De ska bytas mot 25mm släta däck och se om det håller för vikten och dessutom rullar bättre.

Roligast av allt är att det blir en ny kassett till bakväxeln. Utväxlingen har hittills varit 53:12 och nu blir det 53:11 vilket betyder att minsta drevet bak blir ännu mindre. Eventuellt ska jag senare även komplettera med en större klinga i vevpartiet för att få ytterligare utväxling, men jag ska prova såhär först.

Det har känts när vi ligger på raksträckor och utför att när vi passerar 50km/h och benen går för fort, att man gärna vill ha en växel till minst. Vi får se vad det ger för effekt.

Andra bloggar om: , , , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.