Invigning av Tele2 Arena

Ikväll är vi på Tele2 Arena på invigningen. Kvällen började med middag på min favoritrestaurang med grekisk mat på Södermalm. Sedan promenerade vi de knappa 3 kilometrarna bort till Globen och Tele2 Arena.

Vi kom ganska precis lagom till kl20 då Robyn klev upp på scenen. Jag kan tycka att hon är en duktig artist men stilen är inte riktigt min. Tydligen en bra ljusshow också som jag ju inte kan ta del av.

Kl21 klev Lars Winnerbäck upp på scenen. Bandet bestod av mestadels nya namn för mig. Endast Johan Persson kände jag igen från gamla Hovet. Jag vet inte om det var ljudet eller mina öron, men jag tyckte det lät lite osynkat och skramligt periodvis. Men det kan vara det att Winnerbäck för mig är betydligt mindre ställen med tajtare och mer kompakt ljud. Jag har aldrig varit något fan av konserter på arenor av den storleken.

Men Winnerbäck är fantastiskt bra och min absoluta favorit och jag ser mycket fram emot singeln som släpps digitalt imorgon och skivan som beräknas i mitten på september, den 18:e om jag inte minns fel.

Kl22 var det slutligen dags för Kent, ett annat klart favoritband. De däremot hade ett i mitt tycke bättre ljud även om det mesta vid det laget skar i öronen trots proppar i öronen. Det bandet är grymt bra live och det sägs att de inte repat så mycket på sista tiden och ändå lät det väldigt samlat och perfekt.

Eftersom jag inte hade några öronproppar tog jag mina lurar till mobilen som faktiskt fungerade riktigt bra. Med öronproppar tycker jag man blir ännu dövare och att det mesta av känslan försvinner. Men jag anar att jag har sämre hörsel nu, på grund av ålder eller för många punkkonserter under åren vet jag inte.

23:10 var det slut efter 2 extranummer. och nu är det bara att följa strömmen mot tvärbanan för att ta sig till Årstaberg och pendeltåget hem. Det är inte bara vi här ikväll :) Men jag har ändå fått gå på röda mattan utan att vara det minsta VIP :) Men man vill ju kännas hur de har det, de som får gå där på riktigt :)

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.