Paracykling med SCF


Den här helgen var det tänkt att vara ett läger för paracyklister. Tyvärr blev det för få anmälda så det gick inte att genomföra. Istället blev det en liten tur idag på förmiddagen.

Paracyklister omfattar alla som har någon sorts funktionsnedsättning och använder en speciell cykel av något slag, tandemcykel, handbike och liggcykel.

Idag var vi tre tandemekipage, en liggcykel och ett gäng handbike-cyklister som utgick från Rehab Station Stockholm i Frösundavik. Eftersom det inte blev så många tandemcyklister idag bestämde jag att lämna min egen och låna en av Cykelförbundets nyinköpta racers så slapp jag och piloten Johan en del logistik.

Vädret var helt OK, 14° som varmast och inget regn och lagom vind. Det blev ingen lång eller hård, men trevlig runda genom Stora Skuggan, förbi prinsessan Victoria och prins Daniels hem, via Bergshamra och tillbaka om jag uppfattade slingan rätt. Ute längs cykelbanorna hittade vi ett till tandemekipage som var ute och cyklade men som inte tillhörde oss. Det är alltid roligt och jag tror även de uppskattade ett gäng paracyklister.

Tillbaka vid Rehab Station Stockholm åt de som hade medhavd matsäck. Jag stannade inte så länge eftersom jag tiggde skjuts av några som skulle åt samma håll.

En klart trevlig dag och mycket nya trevliga människor. Träffar säkert några av dem igen om en dryg vecka när Svenska Cykelförbundets paracykelavdelning startar spinning. Säsongen är nog slut vilken dag som helst. Tyvärr har jag 40 mil kvar på mitt mål att ha cyklat 3000km innan årsskiftet, men det målet kommer jag tyvärr inte klara av att nå på grund av pilotbristen.

Stort tack för idag till Svenska Cykelförbundet och piloten Johan!

Dagens cykeltur med karta kan man se här.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Posted from .

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.