Zwift SZR Race Series 2016 deltävling #10

Bild: Zwift skärmbild

Ikväll gick den 10:e deltävlingen i SZR Race Series och banan för dagen var den näst tuffaste, Mountain Route. 31km och dryga 700 höjdmeter.

Ikväll kände jag mig hyfsat på gång och även om uppvärmningen blev lite snål kändes det bra när startsignalen gick. Det var över 300 anmälda till kvällens lopp vilket var någon sorts reckord, superkul!

Vi hade några kilometers flack terräng framför oss innan berget kom. Men när det väl kom gick det konstant uppför. Vi körde rutten så att vi fick den brantaste klättringen upp för berget och det kändes i benen men kändes bra. Ett bra tecken när man kör om dom flesta istället för att bli omkörd. :)

Väl uppe på toppen gick det nedför igen. Det var lite svårt att hålla kraften i benen även utför. Vi var en grupp på 3–4 stycken som hängde ihop i princip från övre delen av berget enda in i mål. Trots att det är virtuella människor man aldrig träffat, känns dom som ens riktiga kompisr och medtävlande och man känner igen allt fler namn vid dessa evenemang.

Spurten in i mål gick tungt. Det krampade i låren sista kilometern och jag hade svårt att hålla pulsen uppe. Jag försökte plocka en av mina medtävlande men kraften räckte inte till där på slutet.

Det kändes väldigt bra att rulla i mål och det kändes som om det idag borde kunna bli ett bra resultat. När listorna sedan blev klara visade det sig att jag kämpade mig till en 10:e plats i B-gruppen och tog därmed mitt första seriepoäng. Inte mycket, men en klar förbättring. Snart uppgraderar jag till A-gruppen och då börjar sliten om att kämpa sig upp från botten mot toppen igen. :)

Nu är det två deltävlingar kvar. En av dem, den sista kommer nog tyvärr inte gå att köra för mig om jag ska prioritera julbord med jobbet, men åtminstone en tävling till hinner jag med innan det blir jul- och nyårsuppehåll.

här finns den kompletta resultatlistan för kvällens event.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Posted from POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige.

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.